Författarintervju med Wiveca Wendin, Medförfattaren Emilia Löfberg om ″Min Revansch″

Berätta om din bok!

Wiveca: Min Revansch är en självbiografi, där jag tillsammans med min medförfattare berättar hur det är att alltid vara och alltid ha varit den personen  som blir utsatt för diverse saker, är inte lätt. Att inte heller ha personer omkring sig som står på ens sida, är ännu svårare. Men allra svårast är det när jag vet att jag är annorlunda och att folk i min omgivning inte respekterar detta. Hur ska jag någonsin bli trodd eller förstådd om ingen lyssnar och tar det jag säger på allvar?

 

Hur kom boken till?

Wiveca: Sen jag gav ut min första bok ″Mitt liv som mobbad″ funnits en tanke om en andra bok, nu sitter jag här igen, med min andra självbiografiska bok. Denna bok kommer att klassas som en uppföljare, men i självaverket är detta den bok som kommer att förklarar på djupet vad som egentligen hände och fortfarande händer i mitt liv. Allt som berättas i denna bok har hänt i verkligheten inget är påhittat.

 

       Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Wiveca: Nej alltid funnits en tanke om en andra bok.

Vad får dig att vilja skriva?  Vad inspirerar dig?

Wiveca: Att skriva är ett sätt för mig att trycka mina innersta känslor och berätta vad som hänt under mitt liv och många inspirerar mig, speciellt en viss artist som inspirerar mig  otroligt mycket och fått mig hitta tillbaka till mig själv och funnit skäl till att fortsätta vilja leva och skriva.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Wiveca: Min omgivning är väldigt imponerade, glada, stolta. Tycker att jag är en fantastik stark tjej/kvinna vågar öppna upp mig och dela med mig av mitt liv så öppet.

Emilia: Eftersom jag är så pass ung som jag är, är det många som blivit förvånade över att jag hjälpt till att skriva en bok, men de flesta har varit positivt inställda till det.

Skriver du på något nytt nu?

Wiveca: Nej skriver inte på något nytt för tillfället.

Emilia: Nej det gör jag inte för tillfället om man bortser från massor med skoluppgifter.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Wiveca: Är detta din dröm att skriva kom ihåg att inte stressa, börjar skriva sakta, men säkert arbeta sig framåt låt de tar den tid de tar, man skriver inte en bok på en kvart eller fem minuter. Låt de ta den tid de tar.

Emilia: Ta alla chanser du får. Om det är din dröm är det bra att komma ihåg att börja smått och arbeta sig uppåt. Jag började som korrekturläsare och blev därefter tillfrågad av Wiveca om jag ville hjälpa till och skriva boken som hennes medförfattare och jag accepterade. En lär sig otroligt mycket av att arbeta tillsammans med andra och jag ser arbetet med denna bok som en viktig erfarenhet i mitt liv.

Varför ska man läsa din bok?

Wiveca: Jag, som författare anser att samhället borde sluta blunda för mobbning. Ta tag i det på allvar och visa människlighet, förståelse för alla utsatta. Skriver denna bok till alla som är eller har varit i samma sits som mig, men också till alla andra människor för att ni ska få en uppfattning om vad som faktiskt kan hända i både skolmiljön, hem och på arbetsplats.

Emilia: Jag, som medförfattare anser att en borde läsa denna bok för att lära sig hur det ser ut i samhället och bland människor runt omkring oss. Jag hoppas att denna bok kommer öppna ögonen hos människor, för ibland behöver en bara visa att man bryr sig genom att fråga hur någon mår. Det kan hjälpa så mycket och så många från att känna sig helt ensamma.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

ALLA!!!! Oavsett ålder ung som gammal.