Hur kom boken till?

Boken eller iden har alltid funnits där enda sedan jag visste att jag ville skriva böcker. Men det var också för att jag alltid har känt att jag har en historia att berätta. På sett och viss har boken kommit till genom många diskussioner och minnen.

Var det en färdig ide eller växte den fram under skrivprocessen?

Boken för mig har alltid varit en färdig ide som man verkligen känner att Ja! detta måste jag skriva ner, detta är ett viktigt ämne.

Vad får dig att vilja skriva? vad inspirerar dig?

Jag har velat skriva böcker sedan tånåren eftersom att jag under väldigt lång tid inte kände att jag var bra på något annat arbete. Jag har också alltid älskat allting som har med skrivande att göra och att kunna få göra det är helt underbart. Det som har inspirerat mig mest är andra författare, deras sätt att skriva, deras mod och det inspierar verkligen att kunna ta upp en bra bok och tycka att det här vill jag också skriva! Kan dom kan kanske jag!

Skriver du på något nytt nu?

Ja det gör jag, just nu är det en bok serie jag arbetar med som utspelar sig på 1880-talet i Sverige och England mer kan jag inte säga.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Om du verkligen vill skriva så börja tidigt. Skriv ner dina ideer på ett vanligt papper först innan du börjar skriva hela boken och låt inspirationen och karaktärerna ta över. Vänta inte för länge!

Varför ska man läsa din bok?

Jag skulle gärna vilja att man läste den eftersom att jag hoppas att föräldrar, barn som har gått igenom liknande saker kan relatera men speciellt dom som också är förtidigt födda, föräldrar som har förtidigt födda och striderna med allting som följer med det. Men också till alla andra som inte har det ska kunna få lite mer förståelse för oss prematurbarn som har haft eller har det extra svårt med olika saker i livet och känna förståelse i ett ämne som måste uppmärksammas.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag läser andras böcker såklart! Men jag fukuserar också på min familj och hälsan som kommer före allt annat. Alltid. Jag ser mycket serier, filmer och lyssnar mycket på musik. Jobbar som vikarie inom barnomsorgen och har kontakt med mina vänner.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Vem som helst som tycker att den lockar. Ha en förståelse, en uppfattning, bli rörd av innehållet i min historia. Min bok är inte lång men jag hoppas att det som finns i boken ska vara större.