Berätta om din bok!    

Min berättelse handlar om mitt liv i Gävle från barndom till att vara pensionär. Den skildrar uppväxt, familjeliv och alla resor jag har fått förmånen att uppleva runt om i världen. Dessutom skildrar den möten med andra kulturer och människor som gjort mitt liv intressant.

Hur kom boken till?

Boken är ett utdrag ur dagböcker under 50 år som jag har bearbetat och försökt gjort till en begriplig historia med inslag av roliga, dråpliga och dramatiska situationer.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Min idé om en färdig bok växte fram under min redigering av materialet och att jag fann en utmärkt väg att sammanställa boken då jag tidigt blev medlem i Vulkan och kunde få en inblick i hur man framställer en bok.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag har alltid varit intresserad av att skriva och att ge något av sig själv till nära och kära, vänner, bekanta och till eftervärlden har inspirerat mig mycket.

Skriver du på något nytt nu?

Nej men jag har planer på att med hjälp av alla mina fotografier från olika delar av världen ge ut en ny utgåva av min bok. Då jag har vänner både i England och Kenya vore det spännande att översätta den till engelska men om så sker får framtiden utvisa.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Ja alla människor har en historia värt att redovisa anser jag. Så självbiografi är ett bra sätt att lämna ett spår efter sitt eget liv. Det är roligt och intressant att börja skriva om något som verkligen intresserar en själv.

Varför ska man läsa din bok?

Är man intresserad av självbiografi och lite historia om Gävle och har eller har haft anknytning till staden samt tycker om reseskildringar tycker jag absolut att man ska läsa min bok.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag spelar golf och bowling, läser memoarer och deckare, fiske och natur, resor till England.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla som gillar självbiografi, vänner, bekanta och alla övriga boende eller har på något sätt anknytning till Gävle.