Berätta om din bok!
Den pensionerade kriminalkommisarien Claes Griep reser till det Hjelmska godset för att begrava sin hustrus morbror, affärsmagnaten Waldemar Haakon Hjelm. Stämningen mellan de ditresta släktingarna är ansträngd och under natten vaknar huset av ljudet från ett revolverskott. De finner Axel Hjelm, Waldemar Haakon Hjelms förstfödde son, död i sitt sovrum med en revolver vilande i handen.
Kriminalinspektör Berglund anländer till godset för att leda utredningen. Han tar hjälp av Claes Griep och medan kriminalinspektören är övertygad om att Axel Hjelm tagit sitt eget liv, är Griep mer skeptisk. Hur kommer det sig att offrets fingeravtryck återfinns endast på ett begränsat antal platser i sovrummet? Varför har någon torkat av fönsterblecket utanför offrets rum? Och vad ligger det i stallpojkens berättelse att han från ett öppet fönster hörde någon säga "att han skulle kunna döda honom"?
Ju längre utredningen lider, desto klarare blir det att gåtans lösning ligger dold i familjen Hjelms förflutna.
Mord i familjen är en deckare som utspelar sig i Sverige i efterkrigstid, inspirerad av Agatha Christie och Stieg Trenter.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Historien har växt fram under lång tid i mitt huvud. När jag väl började skriva märkte jag att jag hade material till ungefär hundra sidor. Resten arbetade jag fram under skrivandets gång.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag har, som många människor, alltid velat skriva en bok. Det finns en myt kring författarskapet. Inte bara det högst eventuella kändisskapet, utan även en myt kring processen att skriva. Lyssnar man på författarna själva verkar skrivandet vara högst oglamoröst. Hårt och ensamt jobb.
För mig var det enbart lusten till att skriva som drev mig. Kraften i att få berätta en historia. När jag väl hade kommit igång med skrivandet (jag har inte skrivit särskilt mycket innan) märkte jag att karaktärerna började leva sitt eget liv i mitt huvud. De började ta beslut som jag knappt hade inflytande över. Det var överraskande och väldigt inspirerande.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Det är intressant att när människor får höra att jag skrivit en bok är sällan den första reaktionen: "Vad roligt. Vad handlar den om?" utan "Vad roligt. Hur gick du till väga?". Folk är generellt mer intresserad av skrivprocessen än av själva resultatet.

Skriver du på något nytt nu?
Jag har en historia jag vill berätta, men ännu finns den bara i mitt huvud. Det kommer inte att bli en roman, utan en novell.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Gör det bara! Skriv! Och var inte så ängslig för att det ska bli dåligt. Det ska vara roligt att skriva, speciellt om du gör det på din fritid utan betalning.

Varför ska man läsa din bok?
För att få en trevlig lässtund. Boken kommer antagligen inte att förändra ditt liv. Du kommer med stor sannolikhet att ha glömt den efter en tid. Men förhoppningsvis hade du trevligt medan du läste.

Vad gör du när du inte skriver?
Jag umgås med min familj: min fru och vår dotter. Annars arbetar jag på en myndighet i Stockholm.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Helst av allt skulle jag vilja att Stieg Trenter läste min bok. Han har varit en stor inspirationskälla. Men det går ju inte förstås, eftersom han inte lever idag.

Köp boken här!