Vem är du och hur kom du på att skriva ”Morfar är i himmelen?”
Jag heter Cecilia Vestgöte och arbetar som medium. Jag förmedlar budskap mellan nära och kära som har gått vidare före oss till andevärlden och de som finns kvar i den här världen. Mina barn är också mediala och en dag ville min dotter Elsa att jag skulle skriva om vad som händer när vi dör. Hon hade en massa frågor: Hur ser det ut där vi hamnar? Vart tar våra djur vägen? Kommer alla att vara tillsammans? Så jag försökte så gott jag kunde att ge min bild av andra sidan eller himmelen om man hellre vill använda det ordet.

Vem är den skriven till?
Både till barn och vuxna egentligen. Jag vet att det inte finns något att vara rädd för och att livet här bara är en liten del av alla liv vi lever. Det finns inget att vara rädd för. Ingen död överhuvudtaget. Man kliver bara ur sitt skal och fortsätter.

Vad har din dotter sagt om boken? Blev hon nöjd?
Hon älskar den. Hon säger att hon blir glad av den och att den förklarar bra. Hon gillar mest bilden med morfar och katten Sudden.

Men en bok om döden; hur kan du veta att den är sann?
Det kan jag inte veta, men jag har följt min känsla för hur det är när jag har suttit med människor och förmedlat budskap. Jag vet att helheten stämmer och det är det viktigaste.

Vem är Nicole?
Nicole är en fantastiskt modig liten flicka som är lik Elsa. Jag gav Mikael Tollander som har illustrerat bilderna till boken, fria händer och han tecknade ner bilderna av Nicole. Elsa och jag gjorde en resa till ön Gozo utanför Malta, under tiden för bokens produktion. Vi åkte en hel grupp och jag höll en kurs i medial utveckling där. Med i gruppen fanns en kvinna som vi inte kände sedan tidigare. Hon var en kopia utseendemässigt av Nicoles skyddsängel Ariela som finns i boken. När vi lärde känna henne, visade det sig att hon hade en dotter som hette Nicole som dog när hon var en liten flicka. Då blev jag övertygad om att vi hade gjort ett bra jobb med boken och att det som skulle bli förmedlat hade kommit fram på bästa sätt. Det finns inte en endaste slump.

Kan du göra en sammanfattning av boken?
Boken innehåller glädje, kärlek och humor och den visar att alla händelser vi är med om i livet, till slut leder till något gott.