Hur kom boken till?

Jag har skrivit på boken i över nio år. Det började med små texter i veckan, nästan som en dagbok, fast jag skrev bara om speciella händelser. Det var till en början bara tänkt för mig, men med åren insåg jag att det måste finnas flera som vill läsa om denna kärlek. Det skapades något slags driv till att få dela det som får mig att känna så mycket. Så jag satte mig ner och kollade över hur många texter jag hade, började skriva om och sortera bort, för att inse att jag hade material till att göra en bok.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Den växte tillsammans med mig. Boken är en samling texter inspirerade av mitt liv, så den har varit med mig under många år, även om jag själv inte var medveten om att det skulle resultera i en bok.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Människor. Känslor. Kärlek. Jag upplever att jag inte kan känna alla känslor tillräckligt om jag inte får skriva om dem. Allt fint blir så mycket finare och allt som gör ont gör också ondare. Jag har alltid älskar att få känna allt fullt ut och att få skriva hjälper mig med det.

Skriver du på något nytt nu?

Det gör jag alltid, sen om det är på väg att bli en bok eller inte kan jag inte svara på än.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Gör det! Tro på att det du har att säga är tillräckligt viktigt, och omringa dig med människor som tror på din idé lika starkt som du gör.

Varför ska man läsa din bok?

Man bör läsa min bok för att raderna berör ung som gammal. Boken är en poetisk skildring av en naiv ungdomskärlek och berör alla känslor, allt från lyckorus till ett brustet hjärta.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag studerar mitt sista år på Kommunikation- och PR-programmet på Karlstad universitet.

Vilka vill du helst ska läsa din bok? 

Du som vill känna igen dig i hela vårt register av känslor.