Berätta om din bok!

– Min bok är i all enkelhet en rätt så dålig novellsamling, skriven som ett projekt för lärdom. Men, slutprodukten blev trots alla dalar något jag är mycket stolt över, en bok som låter dig lära känna personligheter, få se deras beslut och deras resor.

Hur kom boken till?

– Projektet “Noveller som är skit, förlåt på förhand” tog sin början för två år sedan. Vid den här tiden hade jag precis snappat upp skrivandet och tänkte kort och gott att det var en trevlig sysselsättning. 

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

– En grundidé fanns där, och det var att skriva några kortare noveller, men novellerna i sig växte fram under tiden. 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

– Jag läser en del, speciellt Ernest Hemingway, och det är nog därifrån jag får mest inspiration till mina meningsuppbyggnader och sättet att skriva, även om jag självklart applicerar mitt egna sätt att skriva på så kan man nog med ett tränat öga se mina influenser. När jag får en idé till en novell eller roman så ser jag mig själv som arkitekten över berättelsen, och det är en så fin känsla att besitta och det är när jag sitter och skriver som jag mår som bäst.

Skriver du på något nytt nu?

– Ja, jag har ytterligare en novellsamling som är färdigskriven och idag skriver jag på ännu en bok.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

– Börja inte, det är så lätt att det blir skit. 

Varför ska man läsa din bok?

– Det är en onekligen bra fråga, men ibland är det en rätt trevlig sak att inte veta alla svaren.

Vad gör du när du inte skriver?

– Under mina dagar vandrar jag oftast runt och tänker på saker som vid ett senare tillfälle blir till en novell eller roman, och ibland förblir tanken bara en tanke eller kladd i mitt anteckningsblock. 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

– Alla, såklart.