Klicka på bilden för att läsa mer om boken på Bokus!

Berätta om din bok!

Min bok är en postapokalyptisk spänningsroman, med inslag av eftertanke, samhällskritik och filosofiska reflektioner. Jag brinner mycket för s k eviga frågor som: Var kommer vi ifrån? Vad gör vi här? Vart är vi på väg? Är vi odödliga som själar? Osv.

Hur kom boken till?

Drygt två år innan den nuvarande pandemin slog till fick jag en vision om en betydligt värre katastrof som drabbade världen. Och jag umgicks länge med tanken på vad som skulle hända då, hur vi som människor skulle bete oss mot varandra och hur vi behandlade våra medmänniskor ... Om det skulle vara något ont eller kanske gott?

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Till en början var det en färdig idé. Jag insåg att den skulle räcka till en trilogi. Men naturligtvis hände mycket under skrivprocessen. Idén fördjupades, och mycket tillkom, som jag inte ens hade kunnat ana innan ...

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Att skriva är för mig som att andas, som mat, dryck, sömn, drömmar, kärlek och livslust. Visst är det ett helvete ibland, när allt tryter. Men glädjen när anden, inspirationen, sitter på min högra axel och viskar i mitt öra vad jag ska berätta för historier, är till sist alltid större. Allt inspirerar mig: möten med människor och djur, filmer, böcker, nattliga drömmar, dagdrömmar, mitt händelserika liv, kärleken, fantasin ...

Skriver du på något nytt nu?

Ja, jag skriver dels på del 2 av den postapokalyptiska romanen Nya världen, Pånyttfödelsen, samt på en novellsamling, Vägskäl. I övrigt på andra romanprojekt, liksom dikter/sånger på svenska och engelska.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Om du har en riktigt bra och hållbar idé för en hel bok så kan det fungera! Tänk inte för mycket, strunta i synopsis och regler - skriv, bara skriv!

Varför ska man läsa din bok?

Om man vill ägna några timmar åt en spännande och engagerande bladvändare, om man vill läsa om något ytterst aktuellt, om man vill ta del av en historia om vad en riktig pandemi gör med människor - då är min bok helt rätt för denna läsare!

Vad gör du när du inte skriver?

När jag inte skriver så arbetar jag som frilansande förlagsredaktör samt som inläsare av olika böcker. I övrigt älskar jag film och tv-serier! När jag skriver blir det gärna filmiska scener som spelas upp i huvudet och som jag försöker sätta ord på.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla som finner nöje och intresse av att ta del av en postapokalyptisk spänningsroman, där gränserna för dröm och verklighet inte är så säkra och tydliga som vi gärna vill tro ...