Berätta om din bok!

Boken är en berättelse om händelser i ett litet samhälle, Bergäng. Kyrkan håller på att förfalla, ett kriminellt MC-gäng skapar oro i staden och samhällets plåt- och byggfirma är nära konkurs. En ljuspunkt är dock att ett villaområde planeras, hinder mot detta är dock att såväl friluftsfrämjandet föreningsaktiva som MC-gängets gård ligger på marken som är tänkt att exploateras. Ägaren av byggfirma ser en chans till att hålla firman vid liv i väntan på villaprojektet genom att få reparera taket på kyrkan. Problemet här är att kyrkan saknar medel, men om det skulle bli en försäkringsfråga skulle det lösa sig. Men det förutsätter en olyckshändelse eller ett brott. En idé om att locka MC-gänget att förstöra kyrktaket bortom reparation mot att de ges möjlighet att stjäla kyrkans torntak av koppar. De förvecklingar som sedan följer involverar såväl kyrkan, lokaltidningen som kyrkan, sjukhuset och ett kattpensionat.

Hur kom boken till?

Jag ville skriva en berättelse utan den ofelbart goda hjälten. Ett litet samhälle med människor vilka alla har fel och brister även om alla vill gott. Jag ville också att det skulle vara en bok med lyckligt slut.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Mycket av berättelsen och persongalleriet växte fram under skrivprocessen. Personligheterna har utvecklats och berättelsen har både svällt och krympt under de år skrivandet på gott.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag får inspiration från andra böcker då jag tänker mig hur jag skulle kunna skriva bättre.

Skriver du på något nytt nu?

Nu skriver jag på en berättelse som handlar om kulturkrock mellan stad och land. En handling som ligger nära mina egna upplevelser av att flytta från stad till min frus barndomshem.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Planera ett bra slut innan ni börjar skriva. Tag hjälp av lektörer och skrivarkurser.

Varför ska man läsa din bok?

För att bli underhållen.

Vad gör du när du inte skriver?

Arrangerar teater som ordförande i Västerviks Riksteaterförening . Är engagerad i svenska kyrkan som förtroendevald. Trivs med att vara i skogen där jag bor.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

De som vill ha lättsmält underhållning och ett lyckligt slut.