Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Jag visste egentligen inte alls vad det skulle bli när jag började skriva. Ibland gick det ett helt år mellan de gånger jag skrev.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag gillar att berätta historier. Att skriva är det bästa jag vet. Jag skulle kunna skriva om vad som helst. Mest har det blivit vetenskapliga texter
eftersom jag är en trägen fritidsstudent på högskolan. Jag skriver även kåserier som jag lade ut på min tidigare hemsida. Jag gick en kurs i att skriva krim hos Ordfront för tio år sedan. Det var då jag skapade några av huvudfigurerna i Offerlammen, då i helt andra berättelser.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Det var förstås olika. Några visste att jag hade lite texter i byrålådan. Andra blev förvånade. Mina tre barn tycker att det är kul att morsan har skrivit en bok. Några av mina vänner och arbetskamrater blev först lite förvånade men de flesta tycker att det är spännande och många beställde boken i förväg.

Skriver du på något nytt nu?
Jag har ett manus i datorn. En text som jag började på redan 1986. På den tiden var det skrivmaskin som gällde. Kanske tar jag och redigerar den nu. De som läst Offerlammen förväntar sig en Offerlammen 2 men jag har faktiskt inget upplägg ännu.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Om du drömmer om att skriva en bok ? gör det. Jag borde ha gjort det tidigare men åren bara rann iväg.

Varför ska man läsa din bok?
Om man tycker om kriminalhistorier är den ett helt ok val. Är man från Gävle/Sandviken ger det förstås en extra dimension. Mitt budskap är ganska svart och går ut på att människor ofta inte är de som de synes vara. Vem är ond och vem är god? Ja det ligger i betraktarens öga vem som
är den ena och vem som är den andra.

Vad gör du när du inte skriver?
Jag arbetar som verksamhetsutvecklare och miljösamordnare. Jag är intresserad av nästan allt som rör människor och samhälle, det vill säga allt. Är utbildad karttekniker, historiker, sociolog och riskanalytiker. Att ta hand om familjen och huset har tagit en stor del av fritiden och gör det faktiskt fortfarande, även om juniorerna nu vuxit upp och jag inte längre skjutsar till olika idrottsevenemang. Jag målar lite tavlor till husbehov och har även börjat med silversmide på senare tid. Jag har varit en hyfsad bridgespelare men är en ganska usel golfspelare. Dock blir det betydligt mer golf än bridge nu mera. Min kraft hämtar jag från naturen, gärna på landsbygden.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Alla förstås men jag hoppas också kunna skriva andra texter som kan väcka debatt kring vart vi egentligen är på väg med de normer och värderingar vi har i det här så kallade välfärdssamhället. Den makt som enskilda individer ges och hur detta kan yttra sig via de massmediala system som vi utvecklar allt mer och som skapar enorma kulturkrockar, på gott och ont. Samhället förändras men människorna är i grunden desamma som de alltid varit och Pesten, Svälten, Kriget och Döden är ständigt närvarande.

Köp boken här!