Operation Lynx Pris: 99kr
Skicka din beställning till [email protected]

Den unga Emelie har alltid varit följsam och anpasslig. När hennes mamma anmäler henne till det stora EU-jippot ”Miss Europa” ställer hon lydigt upp och blir efter ett par skönhetskirurgiska ingrepp uttagen till final. Men när hon under högtidliga former koras till representant för Sverige flyger fan i henne och hon orsakar stor skandal.

Emelie flyr ner till Brovattnet med den unge hungrige journalisten Calle hack i häl. Där lever folk ett stillastående, tryggt och bekvämt liv i gemytligt grannskap. Men i samma stund som Emelie gör entré rörs idyllen i Brovattnet upp. Kristin, den harmoniska hemmafrun, blir våldtagen av en brutal best. Thea, den folkkära äldre författarinnan, får sina sexuella lustar väckta av Emelies välsvarvade kropp. Och Sanne, den moderna häxan, förlorar sin kraft.

Ett stenkast från Brovattnet huserar Regnbågsfolket, en samling marginella existenser som bildat ett reservat för alla dem som inte känner sig hemma i det tuffa samhällsklimatet. Egendomliga ting tycks pågå där men ingen vet riktigt vad. Människoödena flätas allt hårdare samman till en härva av datahackers, militanta miljövänner, ockulta riter, politiska topphemligheter, hallucinationer, spådomar och envisa skuggor ur det förflutna.
Tills det ultimata akutläget uppstår.
Rikets säkerhet står på spel.

Så ser jag på boken idag:
Den här romanen var som ett stjärnregn från universum, det var bara att ta emot. Jag sa upp mig från mitt jobb som teveredaktör, romanen krävde allt av mig, och den skrev sig själv under några sommarmånader. Än idag kan jag känna stor förundran över alla fantasmer som tog mig i besittning. Förlaget ställde sig dock ganska kallsinnigt – de hade hellre velat att jag upprepade min vinnande formel. Många läsare blev också förbryllade av denna ”flumroman”, vilket delade upp min läsekrets i två läger: somliga dyrkade den, andra förstod ingenting. Jag tycker synd om den här boken som blev så missförstådd, för den är verkligen magisk.

Recensioner
“En vindlande underhållningsroman med övernaturliga inslag och samhällskritik huller om buller … Ett roligt och stökigt roman–ufo, med massor av tjofräs och vrede i. Den råa humorn piggar upp.” Maja Lundgren, Aftonbladet
”Ger hundra gånger mer substans och underhållning än någon tvålopera som just nu går i TV. Jag njöt hejdlöst.” Margareta Hall, Vecko-Revyn