Berätta om din bok!

Ett löv till marken falla, det ser alla.

Det dock inte alla ser är varför löven falla ner, det är bara slutet man ser.

Och det är detta boken handlar om, inte löven utan händelserna bakom.

Att se detaljerna utifrån det större perspektivet, och försöka med dikter få det beskrivet.

Så blev en diktsamling med illustrationer till. Öppna ögon ger en inblick i ungdomars tankar genom illustrationer och dikter.

Hur kom boken till?

Det var under min tid på gymnasiet jag upptäckte min passion för att skriva dikter.  Dikt-skrivandet har verkligen hjälp mig igenom gymnasiet eftersom det har varit väldigt skönt att få skriva av sig alla känslor som uppkommer. Pennan och pappret har alltid lyssnat på mina tankar, känslor och på så sätt hjälp mig igenom dem.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Idén att trycka boken kom plötsligt då jag en dag hade en bunt dikter.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Inspirationerna till mina dikter kommer från mina egna tankar, upplevelser och jag kan finna dem varsomhelst, allt från en skogspromenad till en fredagskväll jag sitter och äter popcorn.

Skriver du på något nytt nu?

Ja, jag skriver ständigt nya dikter.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Mitt enda tips till folk som är intresserad av att börja skriva egna dikter är att skriva från hjärtat och om du vill trycka dikterna sedan är det alltid bra med mycket illustrationer.  Så hitta en bra illustratör.

Varför ska man läsa din bok?

Det finns många diktsamlingar från stora gamla kända diktare men det finns få diktsamlingar som är skriven av en gymnasieelev som beskriver hans liv som ung. Därför är denna bok perfekt för ungdomar för de kan känna igen sig i dikterna. På så sätt är den en bra inblick i ungdomslivet.

Vad gör du när du inte skriver?

Förutom att skriva gör jag som alla ungdomar, jag går i skolan och är med mina vänner.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Hela världen.