Berätta om din bok!

Boken skrevs för att hjälpa barn som har förlorat en nära anhörig i cancer. Med ett enkelt språk förklarar boken om cancerbehandling, terapiarbete och en del frågor som barn kan ha i sina tankar efter förlust av en förälder eller nära anhörig. Bilderna i boken är gulliga som att de är ritade av barn för att barnen ska känna lite glädje trots att de har jobbiga känslor i kroppen. Tanken är att barn ska förstå att de inte är ensamma och att man kan reagera på olika sätt efter stor sorg. En viktig del i boken är att ge förslag på enkel terapi som beskrivs, samt att barnen själva får uttrycka sina känslor genom att rita hur de känner längst bak i boken.

Hur kom boken till?

Vi har själva förlorat en familjemedlem i cancer, min man och barnens pappa. Jag skrev boken som terapi till mig själv och till mina barn. Vi hoppas att boken kan hjälpa andra som har förlorat en nära anhörig i cancer att få lite tips på terapi. Vi vill känna att de vi har förlorat är med oss och ger oss styrka i livet.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Boken växte fram under skrivprocessen. Jag började lite smått och hade bilder i mitt huvud som jag skrev enkel text till. Jag målade med vattenfärger och mina barn hjälpte till . Vi grät tillsammans när vi läste boken men bilderna hjälpte oss att få lite skön känsla trots det tunga ämnet.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Det är många saker som inspirerar mig samtidigt som jag har en vild fantasi. Jag har haft en dröm om att skriva en bok.

Skriver du något nytt nu?

Ja, jag skriver på två böcker. En skönlitterär bok som handlar om fyra människor som jag mött i mitt liv. De är extremt olika och jag skriver både verklighet och med massor av fiktion. Boken tar tyvärr lång tid att skriva, jag har hela storyn i mitt huvud men har dessvärre inte kommit så långt i den ännu. Jag blev inspirerad av att skriva barnböcker och har även påbörjat en bokserie. En vän som är utbildad illustratör kommer att rita bilderna, boken blir spännande att följa. Jag har läst den för barn som skrattade och tyckte den var jätterolig. En helt fantastisk känsla att få barn att skratta högt av det man skriver.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Många jag har pratat med har drömmar om att skriva en bok. Jag tycker man ska skriva ner det man har inom sig och sedan trycka boken själv. Den hjälp jag fått via Vulkan är fantastisk så jag uppmanar alla att följa sina drömmar om att skriva sin egen bok.

Varför ska man läsa din bok?

Cancer är en hemsk sjukdom och det är tyvärr många barn som har förlorat en nära anhörig, barnen har många frågor inom sig. Jag hoppas min bok blir terapi till dem och att de kan lära sig att tänka på den man har förlorat som en slags skyddsängel som alltid är med dem.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag tycker om att spela tennis, golf och att åka skidor. Min familj, jobb, resor och vänner står också högt upp på min lista.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Både barn och vuxna som har förlorat en nära anhörig i cancer.