Selmapriset instiftades 2014 som Sveriges första stora pris för egenutgivna böcker. Målet är att belöna bästa egenutgivna bok och samtidigt öka intresset för egenutgivna böcker  – priset delas ut av Vulkan som är Nordens största aktör inom egenutgivning.

Årets Selmapris tilldelas The Nordic Street Food Story & Kokbok av Pernilla Elmquist & Jens Almgren. 

- Det känns otroligt hedrande! Som en dubbelseger! Dels för mig som aspirerande författare att få detta fina pris för min första bok, men också som kronan på verket för min och Jens galna resa med Nordic Street Food, säger Pernilla om priset.

Juryns Motivering:

Boken är en hyllning till kulinariska läckerheter och entreprenörskap i det lilla formatet. Vi får under sju år följa Pernilla och Jens som i sann pionjäranda etablerar Street Food med nordisk touch i södra Sverige. Vi får följa med på marknader, se nya recept födas och tampas med kommunala tjänstemän – där passionen för mat med hög kvalitet, och viljan att kunna leverera den på ett enkelt sätt för de många, är en ledstjärna. De delar också generöst med sig av recept som smakar mer!

En särskild eloge för Bild (Peter Erlandsson) och Form (Misan Friberg), som har skapat en professionell och färgrik inramning som förstärker helhetsintrycket. ”Att äta med ögonen” har här nått en helt ny dimension!
Likt den mästerkock Pernilla är, och tillsammans med sin partner Jens, lyser passionen och drivkraften att förmedla matupplevelser också igenom i boken. Deras kreativitet och unika matresa inspirerar och de blir därför också årets Mästerförfattare!
En epok i deras mathistoria har nått sin ände, men vi ser fram emot att följa dem på nya utmaningar i framtiden!

Nordic Street Food startade i Malmö 2013 och fick kämpa sig till ett tillstånd att få servera street food på Malmös gator. Det blev starten på en pionjärresa i den svenska street food rörelsen. Nio år senare har författarna gjort det mesta man kan göra med en food truck. Vunnit SM-guld, Nordiska mästare, rest över haven till England och Finland, serverat Kungen och tusentals människor på festivaler, event och privata fester.  Idag driver författarna Nordic Street Food från Mittskåne med siktet inställt på en fortsatt utveckling av den nordiska gatumaten. Nordic Street Food 2.0.