9789197998826Ja-lagenBokrondellen

Berätta om din bok!

”Du håller en diamant i din hand. Den kommer att få dig att gnistra. Den hjälper dig att slippa smärta och stress. I stället kan du njuta av varje stund. Allt du behöver är dig själv, en penna och din tid.” Så står det på baksidan av boken. Låt det positiva få ta plats så du kan se ljuset i mörkret. Tina Thörner, vår världsberömda kartläsare, skriver mot slutet av förordet till boken; /.../ Lycka till på din resa genom boken och när du nått målet och sista sidan kommer du att ha ”uppgraderat dig” till nästa evolution av dig själv! /.../

Bokens grammatiska nivå är ”vi” och idégodset handlar om hur grammatiken i språket påverkar våra tankar och handlingar. Det finns en ”makalös maskin” N.A.D. – där du coachar dig själv och ekvationen löses upp mot slutet. Då kommer förklaringen till N- addition och det fortsätter över i den tredje och sista boken som heter, Kommande natt... I Pluspolen finns också en konkret ekvation som passar för dig som gillar idrottsprestationer och särskilt fotboll Z <3 B =?

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

PLUSPOLEN är så mycket mer än en metodbok i hur du coachar dig själv. När jag skrev nr 1/3, JA-lagen (där Jantelagen krymper) föddes idén om trilogin. Varje bok har en grammatisk nivå 1: jag 2: vi och 3: oss. I den tredje boken talar vi om vad vi vill lämna efter oss, till kommande generationer. Det som du och jag: vi gör idag har betydelse för de som kommer efter oss. Du och jag kan lära oss att handla medvetet – både när vi köper och när vi agerar (handlar). Till varje huvudbok hör Min bok, anteckningsboken som är avgörande för ditt lärande. Du behöver agera, skriva, rita, göra – för att det ska bli något nytt.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag älskar utveckling, när vi lär oss nytt enskilt och tillsammans. Jag älskar att skriva och skulle vilja leva av att bara få skriva, precis fritt – rakt upp och ner!

 

Skriver du på något nytt nu?

Nu skriver jag på den tredje delen i Coachtrilogin och den heter, Kommande natt... Den ska ges ut till nästa Bok & Biblioteksmässa , 2014 i Göteborg, det är mitt mål.

 

Varför ska man läsa din bok?

Vill du bidra till en bättre och vackrare värld för dig själv och för andra – då är det här böckerna för dig!

 

Vad gör du när du inte skriver?

Skriver, tänker, dansar, skrattar, sjunger, bakar, springer, seglar, älskar – livet och hela härligheten!

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

De som är intresserade av världens utveckling här och nu. De som har inflytande och kan sprida förhållningssättet till fler och fler och fler... Mina tre böcker kan läsas i en serie, eller enskilt. Varje bok är kursbok i en arbetplatsutbildning som heter: GRÖNT KORT i coachande förhållningssätt. Här kommer ni åt modern kommunikation som frigör potentialen hos både individ och team och ni har roligt under tiden!