En av de hetaste frågorna på Årets Bokmässa i Göteborg blir romanens framtid.  Naturligtvis är den mobil, säger författaren Linda Skugge, mobiloperatören 3 och webkonsulten Britny som gemensamt lanserar landets första sms-roman på mässan.

I november bjuder mobiloperatören 3, boksajten Vulkan och webkonsulten Britny in alla som har en mobil att delta i den största litterära installationen någonsin i Sverige, Tillsammans ska vi skriva Sveriges första SMS-roman.

Samarbetet kommer att presenteras i samband med årets Bokmässa i Göteborg senare i veckan.

-    Bokbranschen behöver hitta nya vägar att nå ut och vi vill testa en otroligt spännande idé. Det är talande för bokbranschen att det är en teleoperatör och en nätsajt som blir först ut med sms-boken i Sverige. På 3 har jag och idén bara möts av glada miner och positivism och en otroligt SNABBHET, från idé till färdigt på tre veckor, inga leka-kontor-projekt-planer, inga workshops, bara människor som älskar att jobba och älskar att förverkliga nya idéer, på förlagen däremot möts framtiden av skepsis och snipiga miner. säger Linda Skugge, VD på boksajten Vulkan.Se.

-    Vi ser inget konstigt i att vi som mobiloperatör även kan agera som bokförlag eller att telenätet kan vara en plattform för litteratur och konstnärligt skapande.  Vi vet att vi har väldigt kreativa och begåvade kunder som engagerar sig. Det vill vi premiera genom detta projekt, Sara Mundt-Petersen, marknadsansvarig befintlig kund på mobiloperatören3.

-    Vi tycker det är väldigt kul att vara med i ett sammanhang där det handlar om att få ihop sociala media med mobilen på ett spännande sätt, säger Robin Salazar, byråchef på Britny.

SMS-romanen blir ett kollektivt kulturskapande där alla tillsammans är både författare och publik. Det blir en dynamisk process där ingen vet vad slutresultat blir. Förutom alla vanliga mobilanvändare kommer ett antal kända författare att medverka i den här interaktiva berättarstafetten där alla bidrar till att historien växer fram. Boken kommer även att publiceras i tryckt form.

Under bokmässan kan du testa en förenklad förhandsversion av SMS-boken genom att gå in på http://smsboken.se. Förhandsvisningen är ett samarbete mellan Linda Skugges förlag Vulkan, mobiloperatören 3 och webbyrån Britny.

För mer information var vänlig kontakta:
Sara Mundt-Petersen, marknadschef befintlig kund
+46 (0)735-33 73 32
[email protected]   

Erik Hörnfeldt, Information & PR, 3
+46 (0)735-33 74 04
[email protected]

Linda Skugge
+46 733 80 75 33
[email protected]   
Robin Salazar, Byråchef
0739 84 32 67
[email protected]   

Om 3:
3-gruppen är världens ledande operatör av mobila bredbandsnät och mediatjänster med drygt 25 miljoner kunder i tio länder. I Sverige och Danmark är 3 ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison-Whampoa Limited (60%) och Investor AB (40%). 3 Skandinavien har även en licens att driva 3G-nät i Norge. För mer information, gå till www.tre.se.

Om Vulkan:
Vulkan.se är en digital bokmaskin. Alla är välkomna att skapa och publicera sin egen bok. På vulkan.se äger författaren själv rättigheterna till sin bok, något vi tycker är både rättvist och modernt. Sedan vulkans lansering har det skapats över 10.000 unika titlar på sajten! Det är fler boksläpp än alla svenska förlag mäktar med tillsammans. Vulkan.se Har blivit Nordens största bokutgivare på mindre än två år.

Om Britny:
Britny är en webbyrå med fokus på webplatser, digitala kampanjer och sociala media. För mer information, se www.britny.se