Vulkan.se är en digital bokfabrik där alla är välkomna att skapa sin egen bok. På vulkan.se kan du publicera och sälja sin egen roman/novell, fotobok, kalender eller almanacka. Det är gratis att skapa och publicera boken, det finns inte heller något köptvång, minsta beställning är endast ett exemplar.

Vulkan är inget förlag, hos oss äger nämligen alla författare sina egna bokrättigheter, något som vi tycker är både modernt och demokratiskt.

Flera välkända författare har valt att lägga ut verk på vulkan.se, exempel är: Peter Englund, Åsa Jinder, Marcus Birro, Per Hagman mfl.

Ägare i Vulkan är bla: Linda Skugge, Michael Storåkers, Sigge Eklund och Per Holknekt. Linda Skugge är VD.

Sedan starten i december 2007 har det skapats 10.000 unika titlar på vulkan.se. Det är unikt, samtliga förlag i Sverige ger tillsammans ut ca 4.500 titlar på ett år. 10.000 titlar är ett bevis på att idén om ett medborgarförlag fungerar.

 Vulkan lever inte på annonsintäkter som många andra nätsajter. Vi är en digitalbokfabrik på nätet. Vi är därför opåverkade av annonsmarknaden som tvingat så många sajter till nedläggning eller kraftiga neddragningar (1000apor, Nyheter24, Realtid). Det viktigaste är att nå ut med sitt budskap till konsumenten, inte att stirra sig blind på trafik i största allmänhet. Inte heller spelar designen av sidan en så stor roll som många konsulter (i egenintresse) hävdar. En hyfsat funktionell sajt i kombination med en effektiv marknadskommunikation är uppenbarligen mer slagkraftigt än dyr design och jakt på trafik. Vi känner att många etablerade företag vill ta del av de nya möjligheter som vulkan.se ger, på kort tid har vi samarbetet med bla: Mc Donalds, Ving, Libero, Halebop, Amelia, Aftonbladet och Icakurriren.

Under sommaren släpptes en helt ny fototjänst.  Ett av marknadens enklaste verktyg för att skapa fotoböcker och kalendrar. Under hösten kommer vulkan.se satsa på skrivarkurser och bokformgivning för sina användare. Vi känner ett stort sug på utbildning i formgivning samt kurser för att utveckla sitt skrivande.

Under bokmässan planeras ett utspel om upphovsrätt och alternativa vägar för författare att tjäna pengar på sitt skrivande. En av landets största författare vill uppmärksamma kollegor och branschen om att det finns alternativa vägar än dom som de traditionella förlagen erbjuder.