Berätta om din bok!

Psykologen handlar om en enkel man som vill ta ett avbrott i sin vardag och bryta ett mönster, och hitta lösningar. Han startar en klinik och kommissarien från polisen vill ha hjälp från honom för att lösa en mordgåta.

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen? 

Jag har läst psykologi kurser och på så sätt är jag inspirerad av den, sedan ville jag ha den lagt i Norrland då majoriteten av den svenska skönlitteraturen kommer från de större städerna i söder. Jag har reviderat den många gånger och under tiden när jag skrev den växte den fram och historien utvecklade av sig själv. Det som behövdes var att jag vägledde mina karaktärer dit jag ville.

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Att berätta historier, att göra något eget och vara stolt över det. Även natur och vardagliga ting brukar även få mig att skriva. Inspirationen brukar jag få från tidningar, filmer, musik och etablerade författare. Jag brukar även efterforska på hur man blir en bättre skribent och hur förbättrar man sig, som kan ge en drivkraft till skrivandet.

 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Alla mina vänner och hela min familj har varit mycket stöttande. Utan dem kanske det inte hade blivit någon bok.

 

Skriver du på något nytt nu?

Ja, det gör jag. Skriver just nu på andra delen av Mentonserien, som är planerad att komma ut 2014. Det är fortsättning på den här boken i en planerad serie. Sedan har jag några projekt på sidan av.

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Skriv, skriv, skriv. Läs böcker av etablerade författare och bli inspirerad. Ha kan lite tålamod, skriv lite varje dag, oberoende vad det handlar om. Tycker man om att skriva spelar det ingen roll vad det handlar om.

 

Varför ska man läsa din bok?

Är läsaren i fråga intresserad av läckra intriger, färgstarkt persongalleri och härliga Västerbottensmiljöer, så är det en möjlighet att ta del av det Norrländska Umeå.

 

Vad gör du när du inte skriver?

Just nu studerar jag heltid på Umeå Universitet till Medieproducent, så det blir en hel del studier.

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Är de Norrländska trakterna okänd för läsaren så kan det vara extra roligt om vill lära känna staden. skapet. Umeborna med omnejd kommer garanterat känna igen staden och landsbygderna.

Köp boken här!