Berätta om din bok!

- Den här boken handlar om mössen Puss och Muggs andra äventyr. Mössen bor i en schweizerost bakom en golvplanka i mormors kök. En dag hoppar mössen ned i mormors handväska. Plötsligt känner de att mormor lyfter upp handväskan på armen och åker iväg till en plats, som heter Arlanda. Vad är det för något, viskar Puss till Mugg. Vet inte svarar Mugg men jag vet att på en flygplats bor stora flygplan ...sådana som jag alltid velat flyga. Så börjar det andra äventyret. Mössen hamnar i ett flygplan, försöker styra planet, hamnar på månen, träffar farbror Alfred och lyckas ta sig hem med sitt eget ostflygplan.

 

Hur kom boken till?

- Jag har berättat ett 50 tal sagor om mössen Puss och Mugg för mina barn och sedermera barnbarn.

 

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

-En färdig idé, som förändrades något under skrivprocessen.

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

- Att ge barn en i mitt tycke riktig saga som innehåller bus, skratt och fantasi utan pekpinnar och politiska syften... och att berättelserna finns kvar för mina barn och barnbarn när jag inte lever längre. Livet, barn och min busiga fantasi.

 

Skriver du på något nytt nu?

-Det här är min andra bok som också är översatt till engelska precis som den första. Nu skriver jag på min biografi och på mina föräldrars olyckliga kärlekssaga.

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

-Skriv det du brinner för, en känsla eller en kunskap som du tror kan glädja eller intressera andra att läsa om. Förbered dig på att det är ett hårt arbete från text till färdig bok!

 

Varför ska man läsa din bok?

-För att man blir glad av den! Den är en riktig barnbok, fylld av kärlek, bus, fantasi, humor och vänskap.

 

Vad gör du när du inte skriver?

-Är projektledare och inredare.

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

-Små barn och vuxna barn från 3-100 år. Vi har alla ett barn inom oss och det gäller bara att ta fram det.

 

Vill du läsa om de busiga mössen Puss och Mugg hittar du böckerna HÄR och HÄR.