Berätta om din bok!

”Så snyter man en sötnos” är den tredje i en serie feelgood om oförrätter och kvinnors hämnd.

Hur kom boken till?

I de två första böckerna handlade det om män som inte beter sig som de borde. Det kändes naturligt att skriva en tredje där det är en kvinna som inte håller sig till vad man förväntar sig av en bra medmänniska.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Grundidén fanns där men under skrivandets gång börjar huvudpersonerna prata med varandra och någonstans i mitten börjar man förstå hur det kommer att sluta.

Vad för dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Böcker och berättande har en slags magi över sig, Efter 40 år som journalist så är inspirationen fortfarande den att jag vill att alla ska läsa. Och numera kan jag skriva bara med syftet att alla ska må gott efter sista sidan.

Skriver du på något nytt?

Absolut! Frågan är bara om karaktärerna från de tre första böckerna ska få hänga med. Säkert är i alla fall att även den här boken kommer att utspela sig i Blekingemiljö.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Har du något att berätta, bara låt pennan gå. Börja inte korra och censurera dig själv innan sista punkten är satt! Risken finns alltid att man trasar sönder sin egen berättelse.

Varför ska man läsa din bok?

Om man vill ha avkoppling. Och det finns en hel del igenkänning som höjer läsupplevelsen minst en nivå.

Vad gör du när du inte skriver?

Lagar mat, planterar och sår. Med varierad framgång. Efter 40 år som journalist är det härligt att händerna får möta något annat än ett tangentbord. (Böckerna skriver jag för hand. Bara renskrift vid datorn.)

Vilka vill du ska läsa din bok?

Alla med glimten i ögat och de som har tröttnat på böcker där folk mördas till höger och vänster.