Berätta om din bok!
Det är en berättelse om ensamhet och utsatthet och om livets hårda skola. Om barnhem och om en tuff uppväxt som sedermera blev ett fantastiskt vackert liv med otaliga resor och märkliga erfarenheter. Även om hopp och lycka och kärlek och om att aldrig ge upp. Även en uppgörelse med teologin. Och fega människor. Och mängder av andra ämnen som man kan kalla livet.
Hur kom boken till?
Endast en långsiktig plan som har bott hos mig länge. Många år. Jag har ju skrivit ett antal tunnare diktsamlingar tidigare som jag själv tryckt upp. Så detta var bara en naturlig fortsättning genom att på riktigt ge ut en tungviktare till diktsamling.
Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Jag har skrivit i över 30 år så dessa dikter är bara en bråkdel av vad jag har skrivit under åren. Gammalt och nytt blandat.
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Livets gåtor såsom kärlek, livet, evigheten, döden, teologin och filosofin och alla små och stora nyanser vi varje dag möter i vardagen. Iakttagelser i livet helt enkelt.
Skriver du på något nytt nu?
Ja. Manuset till bok nummer två är klar och och nu vidtar finslipning och flera omgångar av korrekturläsning och kanske sanering av dikter jag inte är nöjd med. Jag borde kunna bok nummer 2 till hösten. Och ett tredje manus är även det påbörjat. Ca 300 sidor dikter till i varje bok.
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Var inte rädd för att öppna dig, blotta dig. Bryr dig inte om vad andra tycker och tänker om vad du skriver om. De absolut flesta som har synpunkter har aldrig ens skrivit en dikt själva, så varför bry sig om dem? Det är dina ord och tankar som du bestämmer över och som ingen kan ta ifrån dig.
Varför ska man läsa din bok?
Om man vill läsa en saga, en biografi om en märklig människas, märkliga liv. Jag kanske kan inspirera andra att skriva dikter genom att visa att poesi inte behöver vara så krångligt och högtravande, Att det egentligen inte finns några regler när man skriver poesi.
Vad gör du när du inte skriver?
Mycket, men bland annat spela gitarr, måla lite och arbeta som ingenjör.
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Vem som helst som är nyfiken på modern poesi.