Berätta om din bok!
Har du någon gång velat göra något väldigt mycket men avstått för att det varit för läskigt eller skrämmande? Du kanske har barn som jättegärna velat göra något men avstått för att de tyckte att det var läskigt? Eller du kanske tog steget? Du kanske gjorde det? Dina barn kanske gjorde det? Eller inte? Det är ungefär det som min bok handlar om. I boken får du följa sexåriga Sara och hennes föräldrar samt en okänd 31-årig kvinna i Saras kamp mellan hennes starka vilja att hoppa från treans trampolin och hennes rädsla för höjder.
Hur kom boken till?
Jag tycker om att dela berättelser. Det kan ske från en scen, via min blogg, eller via sociala medier. Berättelsen om Sara blev längre än jag tänkt och eftersom jag alltid haft en hemlig dröm om att få hålla en bok, som jag själv skrivit, i min hand, var beslutet att göra Sara och Trampolinen till en barnbok ganska logiskt :-)
Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Den växte fram under skrivprocessen och kopplade mot mina egna och andra människors känslor och tankar som kan dyka upp när rädslor stoppar en från att göra något som man verkligen önskar.
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Att få beröra andra människor genom det jag skriver älskar jag. Att få någon att le. Att få någon att gråta. Att få någon att fundera ett varv till. Att få någon att förändra sitt sätt att tänka. Det är det som inspirerar mig att dela berättelser.
Skriver du på något nytt nu?
Det är inte omöjligt att det blir fler böcker...
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Om du vill undvika att behöva svara på frågan; "Tänk om jag hade skrivit min bok, vad hade hänt då?" är svaret ganska enkelt. Bara gör det. Om du inte vet hur man gör, fråga efter hjälp. Det gjorde jag.
Varför ska man läsa din bok?
Jag tror att många av oss varit i situationer där vi har velat göra något väldigt mycket men där rädslan tagit över, vilket har gjort att vi avstått från att göra det vi egentligen ville göra. Både barn och vuxna. Jag tror att man känner igen känslorna i boken och vem vet - den kanske leder till ett samtal med någon nära som leder till att DU faktiskt gör det där du så gärna vill, fast du är lite rädd...
Vad gör du när du inte skriver?
Jag hänger mycket med min familj. Det bästa vi vet är att resa. När jag inte gör det så arbetar jag med att inspirera människor till att bli mer engagerade och motiverade att leverera riktigt bra service till sina kollegor och till sina kunder och ha roligt på samma gång.
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Min främsta målgrupp är barn mellan 6-12 år som antingen läser boken själva eller tillsammans med en vuxen. Sedan kanske man kan använda boken som en början till en vidare diskussion om tankar och känslor, exempelvis som rädslan som ditt barn har inför något.