Berätta om din bok!

Detta är den andra kriminalromanen om Commissario Franco Vaccaro i Ostuni, den lilla medeltidsstaden i Puglia. (Den första boken utkom i december 2014, med titeln ITALIENSKA SAMBAND.

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Mina böcker ”kommer till” under våra vandringar i olivlundarna i Puglia. Jag tillbringar sedan tio år tillbaka ett antal veckor varje sommar i Ostuni. Långa promenader bland knotiga olivträd skapar ett lugn, som bidrar till kreativiteten.

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag har skrivit genom hela mitt yrkesliv i marknads- och affärsmannaroller. Att skriva fictionromaner efter ”inträde i pensionsåldern” känns som en glad fortsättning.

 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

2012 fick jag av fru och barn den första skrivarkursen, som sedan resulterade i ytterligare kurser och diskussionsgrupper. Omgivningen är knappast förvånad över mitt skrivande, utan ser det som en naturlig, positiv del av min vardag efter avslutat yrkesliv.

 

Skriver du på något nytt nu?

Jag är ungefär trettio sidor in i den tredje romanen (med arbetsnamnet GRAVSTENEN). Svensk/italiensk handling där kriminaliteten får en betydligt mindre roll.

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Min absoluta uppfattning är att – oavsett på vilken nivå man befinner sig, så är en eller flera skrivarkurser väl använda pengar.

 

Varför ska man läsa din bok?

Om man gilla Italien och framförallt miljöerna i Puglia, de italienska människorna, den italienska maten och dessutom kriminalromaner rent allmänt – då är mina böcker om en mänsklig kommissarie och en inte fullt lika mänsklig maffia ett underhållande val.

 

Vad gör du när du inte skriver?

Med många resor till Italien, barn och barnbarn bosatta i Kina och med en betydligt yngre hustru som fortfarande jobbar hårt och mycket, så delar jag ”den egna tiden” mellan skrivande och jazzmusik. Jag spelar swingmusik i flera stockholmsbaserade storband.

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Det räcker med att läsa deckare för att gilla den här boken, men har man dessutom ett kärt förhållande till landet Italien så borde den vara given i många bokhyllor.