Vem tar hem Selmapriset 2017?

Selmapriset instiftades för tre år sedan som Sveriges första stora pris för egenutgivna böcker vilket sedan dess blivit en succé! Vi – i samarbete med Tidningen Skriva – lanserade priset för att belöna den bästa egenutgivna boken och för att öka intresset för egenutgivna böcker bland allmänhet och media.

Vinnaren utses 3:e april och priset utdelas 5:e april

Nu är det dags igen och årets vinnare kommer att tillkännages den 3 april i samband med att Tidningen Skriva ger ut sitt nästa nummer.

Den 5 april bjuder vi in till en prisceremoni i Vulkans nya kontorslokaler.

De tre nominerade är:

  • Ida Öhnell med ”Trollkarlens arvinge”
  • Kristina Emanuelsson med ”Viskskrik”
  • Linda Sato med ”Tusen känslor och nästan lika många män”

Någon som imponerade på juryn var Ida Öhnell med sin fantasyroman Trollkarlens arvinge som riktar sig främst till ungdomar och unga vuxna, och vilken finansierades genom crowdfunding. Ida fångar med lätthet läsaren med en fantasifullt uppbyggd värld, färgstarka karaktärerna och ett målande språk.

Kristina Emanuelsson har i sin debutroman Viskskrik med ett stort känslomässigt mod och en återhållsam med ändå rättfram berättarstil målat upp bilder likt en lyrikens mästarinna. En berättelse om Alice som berör på djupet.
Kristina har fått stor medial uppmärksamhet sedan utgivningen och det fortsätter att regna rosor …

Ett annat bidrag som kvalificerar sig för ”Topp 3” är Tusen känslor och nästan lika många män skriven av Linda Sato. Berättelsen är en fartfylld och högst aktuell skildring av livet som ensamstående mamma, tillika singel ‒ och den ständiga känslan av att inte räcka till.
Också Linda har rönt stort intresse från olika medier och har bland annat berättat om sin bok i Nyhetsmorgon på TV4.