Idag så var Katarina Vastamäki, som arbetar som projektledare här på Vulkan och är en del av juryn för Selmapriset, med i Kulturnytt i P4 och pratade om egenutgivning och Selmapriset.

"Det som också har ändrats är kvaliteten på böckerna och möjligheterna att ta del ut av professionella tjänster som gör att vi också får fram otroligt professionella produkter, vilket inte var fallet för exempelvis 10 år sedan.", säger Katarina i intervjun i Kulturnytt om egenutgivning.

Kvaliteten på egenutgivning har ökat

"I de första uttagningarna trodde jag att det skulle bli en ganska lätt match att kunna sovra ut...jag tänkte kanske ett 30-tal som man direkt skulle kunna märka efter något kapitel eller två att här var det några som utmärkte sig men faktum är att de allra flesta bidragen som har kommit in under åren har haft en oerhörd hög kvalitet."

Intervjun gjordes av Viveca Bladh på Kulturnytt i P4.

Selmapriset 2017

Selmapriset är ett pris som är instiftat av Vulkan och har gjorts i samarbete med Tidningen skriva, i år är även Nextory med. Tanken är att höja statusen på egenutgivningen och alla som har gett ut en bok själv, oavsett förlag, under 2016 kan vara med och delta. Vinstsumman ligger på hela 20 000 kronor och du behöver bara skicka in ditt manus till [email protected] och skriva ”Anmälan: Selmapriset 2017”. Sista dagen för anmälan är 31 december 23:59 2016.

Förra årets vinnare av Selmapriset var Jonas Aspegren med sin bok hemläxan som även fick en fin recension i Svenska dagbladet.

Årets jury består av:

Läs mer om Selmapriset på Vulkans startsida  eller på My newsdesk.