Berätta om din bok!

– Min bok har en berättelse som handlar om huvudkaraktären Mark´s upplevelser på det fiktiva berget ”Silverback” en berättelse om hemska människoöden och orättvisor som tyvärr är en verklig för många i världen idag. En berättelse om trafficking, människosmuggling och våld. Men den är självklart inte hemsk rent igenom, det kommer många stunder av glädje och kamratskap under berättandets gång.

Hur kom boken till?

– Boken kom faktiskt till från en kronisk mardröm jag inte kunde skaka av mig när jag blev pappa för snart sex år sedan, en rädsla antar jag om vad världen kan åstadkomma med ett litet barn. Så det enda som jag kunde göra var att skriva ned den tills jag bearbetat det för mig själv.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

– Delar av berättelsen kom fram under att arbetet fortskred, men basidén har alltid varit samma, från start till slut. Vissa delar är influerade av egna upplevelser och platser jag besökt, medans vissa är rent uppdiktade.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

– Det har alltid funnits i bakhuvudet att kunna skriva en bok en dag, och nu när en trilogi snart är färdig så kan jag klappa mig på axeln. En annan stark drivning har varit att motbevisa de som aldrig trott på mig, som berättat att jag aldrig skulle klara mig i livet, kommentarer av vissa lärare som ej är kompetenta att jobba med barn men som ändå bitit sig fast i minnet. De vill jag rikta ett finger till och mena att de inte alltid har rätt bara för att de ska utge sig vara en auktoritär figur.

Skriver du på något nytt nu?

– Just nu skriver jag på sista delen av bokserien och gör allt för att göra en rättvis beskrivning av hur den ska utspelas.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

– Mitt korta tips är att ”Bara gör det”. Det är En obeskrivlig känsla att hålla ett verk i handen som du jobbat fram ur ditt inre. Alla kan skriva om man bara vill.

Varför ska man läsa din bok?

– Vill man höra en berättelse där du verkligen får lära känna karaktärerna och uppleva vad de upplever så rekommenderar jag min bok starkt, eftersom boken är skriven ur perspektiv av karaktären så blir man direkt beblandad av hans känslor och upplevelser.

Vad gör du när du inte skriver?

– När jag inte skriver så jobbar jag på havet på oljerigg, men hemmavid är jag pappa till världens underbaraste 5-åring och lägger all ledig till tillsammans med honom. Det händer också att jag lyfter skrot.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

– Det skulle jag säga var de som dras sig till starka berättelser som inte far iväg i fantasi och orimlighet, jag har lagt mycket fokus på att få med detaljer i alla böckerna som är kopplad till varandra, ett viktigt ämne har jag lagt fokus på är att den skall vara realistisk, allt som händer kan hända med konsekvenser.