Berätta om din bok!
Det är berättelser, minnen, funderingar och massor av bilder från de sju år jag reste, arbetade och äventyrade mig runt jorden, med start 1968.
Hur kom boken till?
Jag hade upptäckt ett flertal dagböcker från mina resor och började läsa, minnas och tittade också igenom sparade diabilder och super-8-filmer från den tiden. Såg en kurs "Att skriva sitt liv" som verkade intressant, och anmälde mig. Märkte att jag tyckte det var roligt att skriva om olika händelser och möten.
Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Den växte fram under skrivkursens gång, genom att bolla tankar, idéer och texter med andra kursdeltagare.
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
I första hand skrev jag för mina barn och barnbarn. Insåg att många människor, inklusive mig själv, inte vet så mycket om sina föräldrars liv. När man är ung har man fullt upp med sig själv, och är inte så intresserad av ens föräldrar har gjort. Det som inspirerade mig var att mina kurskamrater verkade uppskatta mina berättelser och på det sätt jag beskrev dem.
Skriver du på något nytt nu?
Har många idéer, men inget konkret just nu.
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Gå en skrivkurs.
Varför ska man läsa din bok?
Det är på sätt och vis en lovsång till att våga tro på sig själv, att se och ta vara på de möjligheter som dyker upp. Förhoppnings visa hur givande det är att resa och arbeta i andra länder och träffa människor från olika kulturer. Förstå tjusningen med att åka tåg, lifta, improvisera och låta resan ta den tid det tar.
Vad gör du när du inte skriver?
Jag har slutat arbeta, men börjar snart med ideella uppdrag. Min fru och jag älskar att resa, vandra, cykla och träna. Att hjälpa till med en växande skara av barnbarn är också härligt och viktigt.
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Alla som tycker om att resa och vill få en bild av hur det var att resa för 50 år sedan. Det gick faktiskt mycket bra. Kanske var det t.om. en fördel att inte vara uppkopplad, utan bara vara del av nuet, då och där.