Under mina barn och barnbarns uppväxt har jag tyckt om att berätta godnattsagor för dem. De har handlat om djur och natur men också roliga episoder i mitt liv med min familj.

Jag kände och känner en stor uppskattning av mina berättelser av barn och barnbarn och eftersom de gärna vill ha sagorna i bokform gör vi här ett försök att börja med en bok om Skatan Ragatan. Valet att skriva boken var enkelt då min dotter Frida, som är duktig tecknare, lovade att illustrera den.

Skator bor nära oss människor varför nästan alla har en relation till dessa vackra svartvita fåglar. Deras intresse för sådant som blänker och gnistrar är utgångspunkten för dessa berättelser. I denna bok finns fyra sagor. Skatan Ragatan och ringen, Skatan Ragatan och grönsaksbilen, Skatan Ragatan hos veterinären och Skatan Ragatan åker tåg.

Vi hoppas att föräldrar och barn fattar tycke för boken, som är enkel i sitt språk med fängslande innehåll och fint illustrerad. Den passar både att läsas för barn från tre år och uppåt och även för lite äldre barn som kan läsa själva.

Jag är numera pensionär, varför jag bl.a. har tid att fortsätta att skriva ner mina godnattsagor. Jag och min dotter Frida räknar med att om första boken blir väl mottagen kommer vi även att försöka ge ut en påbörjad nästa sagobok framöver.

 

Göran Cedermark