Berätta om din bok!
Skugga över månen är en ungdomsfantasy som går utmärkt för vuxna att läsa. Handlingen utspelar sig i en fiktiv medeltid kryddad med naturväsen, trädälvor och skepnadsskiftare.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Idén kom när jag skrev Ekens dotter. Skugga över månen är en fristående uppföljare som utspelar sig hundra år senare i tidräkningen än de två första böckerna.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Inspiration kan jag få från allt möjligt. Det kan vara musik, platser som jag besöker och händelser i livet runtomkring mig. Inspiration kan också komma från böcker som jag läst som barn och burit med mig i snart trettio år. En sådan bok är Trollkarlen från Övärlden av Ursula K Le Guin, eller till exempel Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter. Framför allt trivs jag med att befinna mig i min fantasyvärld.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Reaktionerna från omgivningen har varit och är positiva.

Skriver du på något nytt nu?
Ja, jag skriver på fortsättningen i den planerade trilogin, del 2 av Miras saga.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Det är viktigt att skriva om något som du brinner för och själv tycker om.

Varför ska man läsa din bok?
Skugga över månen ska man läsa för att fly verkligheten och för en stund förflytta sig till en annan tid och en annan värld. För att få uppleva vänskap, kärlek och äventyr.
 
Vad gör du när du inte skriver?
Jag jobbar som väg- och gatuprojektör. På fritiden instruerar jag också i den japanska kampkonsten aikido, odlar i mitt växthus och umgås med familj och vänner.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Jag rekommenderar den till alla mellan 12-100 år.

Köp boken här!