Berätta om din bok!

Det är en fantasyberättelse för äldre ungdomar och vuxna som kretsar kring tre utbygdsjägare från skogsbyn Alt. Under ett sökuppdrag utanför byns gränser finner de en märklig sten som inte tillhör omgivningen. Snart dyker fler tecken upp som påminner om en händelseutveckling för trettio år sedan vilket ledde till ett storskaligt krig.

Hur kom boken till?

När jag var tjugo år gammal kände jag ett behov av en plats där min kreativitet fick flöda fritt. Jag påbörjade fantasyvärlden Arlanion där mina idéer och drömmar tog form. Efter några år dök tanken upp att skriva en bok som utspelar sig i världen. Jag kände mig inte mogen förrän för lite mer än två år sedan. Jag bestämde mig då för att göra slag i saken. Varje morgon 06.20 när jag satt mig på bussen mot arbetet skrev jag i en timme. Detta gjorde jag under ett helt år. Jag hade tre respondenter som följde utvecklingen.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Både och. I det stora hela visste jag vad som skulle ske. Under skrivprocessen så tillkom personer och karaktärer, vissa tänkta scener försvann också.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag mår bättre när jag skapar. Att skriva är som att tala med mig själv. Ibland dyker idéer och tankar upp i berättelsen som jag inte tänkt på innan, det är som om sagan lever sitt egna liv. Det är en fantastisk upplevelse. Jag inspireras av att forma nya världar, karaktärer och händelseförlopp. Att locka fram det dolda inom mig själv genom att skriva.

Skriver du på något nytt nu?

Ja, jag skriver på uppföljaren till Slutets skog. Jag skriver också på en berättelse som utspelar sig i Höganäs med stark inspiration från Lovecrafts verk.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Undvik att prokrastinera. Schemalägg tider varje vecka då du ska skriva. Vänta inte på att inspirationen ska komma till dig för när du väl börjar att arbeta så dyker den upp. Det är det största felet flera gör, de vill känna sig inspirerade innan de börjar. Det leder till att väldigt få saker blir gjorda.

Varför ska man läsa din bok?

För att njuta av en fantastisk resa som får en att drömma sig iväg.

Vad gör du när du inte skriver?

Arbetar som mellanstadielärare, umgås med familjen, trailrunnar, spelar bordsrollspel, spelar tv-spel, hänger med vänner och läser.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla. Människor som älskar fantasy likaså människor som aldrig läst fantasy.