Berätta om din bok!
Snidaren är ingen deckare i vedertagen bemärkelse. Snarare en kriminalberättelse där vi får ta del av huvudpersonens omogna psyke, där empati med sitt offer varvas med de mest känslokalla handlingar. Skiljelinjen för de flesta av oss, vad det gäller ont och gott, är vanligtvis helt klar. Men inte för alla. ”Man behöver inte vara ond för att skipa rättvisa.”

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Jag har själv läst omkring 2500 böcker av vitt skilda slag. Och det är givetvis som med fingeravtryck. Inget mänskligt psyke är likt ett annat. Förmodligen var det upptakten till att jag började skriva boken. Grundidén var klar men det mesta föll på plats under resans gång.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag förmodar att det är ett sätt att helt kunna utestänga allt runt omkring mig och få befinna mig i min egen fantasivärld.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Kanske med lite förvåning till en början, men en förvåning som har övergått i positiv uppmuntran.

Skriver du på något nytt nu?
Ja, jag har två manus skrivna för 10 år sedan. En renodlad kriminalroman och en ungdomsbok som speglar mina egna år i 10-15 årsåldern, med allt vad det innebar.
Men det återstår en hel del att finslipa på.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
För att inte bli påverkad av andras förslag och synpunkter, (det är ju din bok) så låt ingen läsa innan den är helt klar. Först då kan du ta till dig en del kanske användbara råd och tips. Och när du skriver, så tänk för allt i välden inte: Vad ska mina vänner, grannar, mormor och farfar tycka och tänka om mig!

Varför ska man läsa din bok?
För att den skiljer sig från mängden av triller/kriminalromaner. Ena stunden känner man med huvudpersonen, för att några ögonblick senare enbart känna avsky.

Vad gör du när du inte skriver?
Förutom ett par timmar i skogen varje dag så har jag fullt upp. Aldrig tid att mata duvor eller spela bingo.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Alla som känner sig tveksamma. Jag tror att boken blir en positiv överraskning.

Köp boken här!