Nu när många av oss spenderar väldigt mycket tid hemma på grund av självisolering har vi tagit tillfället i akt och gjort en liten undersökning på vårt (numera) virtuella kontor och samlat ihop de bästa tipsen på att få tiden att gå när man är fast i hemmet. Eftersom vi är i bokbranschen rör flera av dessa inte helt oväntat böcker.

Passa på att ta en promenad ute i den friska luften eller ladda ned den där träningsappen du spanat på ett tag. Nu är ett perfekt tillfälle att göra allt det där du vanligtvis inte hinner med.

Du kan också ägna dig åt mer praktiska saker som att ställa iordning garderoben i hallen, putsa fönstrena inför våren eller färdigställa det där balkongprojektet du dragit med sen förra året.

Men eftersom vi är i bokbranschen så vill vi framförallt tipsa om det som, inte helt oväntat, rör böcker!

 

Läsa böcker
Detta är en självklarhet och en klassiker. Läsning har sedan länge varit en av de absolut populäraste fritidsaktiviteterna - så passa på och läs den där romanen du köpte för ett tag sen men ännu inte hunnit ta dig an. Botanisera i bokhyllan - det finns säkert böcker där som du inte har läst, eller vill läsa om.

Lyssna på böcker
Men vad göra om du fått slut på böcker att läsa? Enkelt! Lyssna på böcker. Ljudboken är det snabbast växande formatet, digitala böcker stod förra året för hälften av bokmarknaden och det lär bara öka framöver. Utbudet hos strömningstjänsterna är stort och du kan för en rätt låg månadskostnad få tillgång till en uppsjö av böcker att lyssna på.

Skriva böcker
Och varför inte passa på att skriva en bok, eller två? Shakespeare skrev ju King Lear och Macbeth när han satt i karantän (denna gång i syfte att undvika pesten) - så passa på att fullborda ditt eget mästerverk nu när du ändå måste sitta hemma.