När man ska ge ut sin egen bok är en vanlig fråga som dyker upp om man ska göra allt själv - d.v.s. själv söka upp frilansare som erbjuder de tjänster man efterfrågar, själv hitta ett lämpligt tryckeri samt även själv sköta lagerhållningen och distributionen (alternativt hitta en extern partner som gör det mot betalning) - eller om man ska anlita ett egenutgivningsföretag som Vulkan.

Vid ett första skede känns det kanske logiskt att göra allt själv, eftersom det måste bli billigare. Det är lätt att lura sig själv, att man kan spara stora pengar på att ta hand om allt själv eftersom det företag man anlitar också måste tjäna pengar. Ofta är det dock tvärtom - genom att anlita en professionell partner som Vulkan sparar du faktiskt pengar.

Vi producerar väldigt många böcker, har oerhört bra utarbetade rutiner och möjlighet att sänka priserna eftersom vi får volymrabatter på allt, något som vi gärna delar med oss av till dig som slutkund. Vi har högt kvalificerad personal samt noggrant utvalda frilansare som vi samarbetar med, allt för att du som kund ska få en så pass bra slutprodukt som möjligt

Dessutom slipper du oroa dig för kvaliteten på tryck och tjänster du beställt, eftersom alla våra samarbetspartners uppfyller våra högt ställda kvalitetskrav. Sedan är ju inte all den tid du får lägga ner på att hitta rätt personer, förhandla om pris, hämta in tryckofferter med mera inte gratis heller. Allt det slipper du om du anlitar oss.

Men valfriheten då?

En annan utbredd myt är att man förlorar sin valfrihet när man anlitar ett bokutgivningsföretag för sin egenutgivning. Men stämmer det verkligen? Förvisso kan du - om du väljer något av våra populära bokpaket som Författarpaketet eller Deluxepaketet - inte välja att vi ska anlita just Formgivare X för att göra ditt bokomslag eller Tryckeri Y för att trycka din bok. Det väljer vi - din professionella partner - utifrån din boks förutsättningar, för att slutprodukten ska bli så bra som möjligt.

Däremot behåller du full kontroll över exakt vilka tjänster du vill ha - och du kan självklart anlita Formgivare X för göra ditt bokomslag om du vill, men låta oss ta hand om resten. Om du vill att vi ska sköta endast det redaktionella arbetet för ditt manus men vill göra allt annat själv så går det självklart lika bra - du kan anlita oss för ett lektörsutlåtande eller för en grundlig språklig korrektur, men sedan fixa resten själv (även om de flesta av våra kunder föredrar att anlita oss för hela processen).

Du förlorar alltså inget i valfrihet på att anlita oss, utan kan välja ur vårt smörgåsbord av tjänster just för din bok, med vetskapen om att du i Vulkan har en trygg och professionell partner som har kvalitetssäkrat alla tjänster i ditt ställe. För de allra flesta passar dock något av våra paket allra bäst.