Berätta om din bok!

– Det här är den andra boken i trilogin Den tredje delningen. Berättelserna fortsätter där de slutade i den första boken. Max seglar vidare mot drömmen om en egen söderhavsö. Alva fortsätter att söka efter sin kidnappade dotter men hamnar i terrordåd och brutala övergrepp. Parallellt glider Orvars historia över från andra världskriget till kalla kriget och de spionintriger som utspelar sig under denna tid.

– Jag vågar påstå att det är en mycket aktuell bok. Den ökade grova kriminaliteten i Sverige har blivit vardagsmat. Vi hör varje dag om kriget i Ukraina och om de övergrepp som de civila utsätts för. Min berättelse är bland annat den om kvinnan som utsätts för mäns övervåld. Det är också den bortglömda historien om förföljelsen av judar i Sovjetunionen. Det här är berättelser som jag tycker är viktiga att ta upp. Även frågan om hämnd finns med. Var går gränsen?

Hur kom boken till? När hann du skriva den?

– Jag fortsatte att skriva den här boken direkt efter att den första boken i trilogin publicerades efter sommaren 2021. Den andra boken var till stora delar färdigskriven när Ryssland invaderade Ukraina i februari 2022 men av olika anledningar tog det ända till december innan den kunde publiceras.

– Handlingen i den andra boken fanns redan i stora delar klar men som alltid måste man som författare jobba med detaljerna. Stormens Nemesis bygger precis som den första boken på en hel del bakgrundsfakta som tar tid att kontrollera och verifiera. Även denna bok har en gedigen litteraturlista som referens i slutet av boken.

Vad inspirerade dig att skriva denna din andra bok?

– Jag skriver för mina läsares skull. Det vore trist att lämna läsarna i sticket, att de inte får läsa slutet på berättelsen. Till exempel vet jag som författare redan nu hur den tredje boken slutar. Läsarna måste ju också få veta. Samtidigt skriver jag för min egen skull. Det blir en slags spännande och intressant upptäcktsresa att se var de olika huvudpersonernas livsresor tar vägen i den snåriga verklighet de lever i.

Varför ska man läsa dina böcker?

– Läsaren som söker spännande böcker med överraskande vinklingar bör definitivt läsa mina böcker! Något jag till exempel ofta gör är att väva in historiska händelser som en del av handlingen i mina böcker. Detta är ibland historiska händelser som är okända för många svenskar, hemligheter som har avslöjats på senare tid.

Har du börjat skriva på den sista boken i trilogin?

– Jag är klar med förarbetet till den tredje boken och har precis börjat skriva på de första kapitlen. När jag väl börjat brukar det gå relativt snabbt att få fram den första råversionen av manuskriptet. Min målsättning är att ha den klar inom ett år från nu.

 

 

Nyfiken på denna bok? Boken går att köpa i Vulkans butik,
klicka på bokomslaget nedan för att beställa hem din bok!