Berätta om din bok!

"Strumpdockor är vi allihopa" är en novell/ kortroman. Genren är psykologisk thriller, lite på gränsen till skräck, men samtidigt är boken humoristisk och underhållande. Boken handlar om en man som skapar en fejkprofil på nätet. Hans fejkprofil börjar leva ett eget liv, utvecklas till en "influencer" och själv upptäcker han att han har tappat kontrollen – totalt...

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Det är ett ämne jag känner väldigt starkt för och som jag har filosoferat en hel del kring. Jag funderade lite över ett år på att detta är nånting som nån borde skriva om och så på påsklördagen 20.4. 2019 började jag skriva och tre dagar senare var jag klar med mitt första utkast.

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Mina tankar och känslor, saker som händer och har hänt i livet. För mig är det väldigt terapeutiskt att skriva. Mina noveller handlar om saker jag känner starkt för och jag har alltid ett ärende – jag vill verkligen säga nånting med det jag skriver – och jag hoppas att jag får läsaren att stanna upp och tänka efter lite.

 

Skriver du på något nytt nu?

Jag skriver mest poesi och jag har gett ut en diktsamling som heter "Kokelimoj". Nu har jag också börjat skriva noveller och min andra novell är snart klar. Mina planer för framtiden är att ge ut en diktsamling till och en novellsamling. Diktsamlingen är betydligt mera realistisk, när det gäller poesi har jag mycket att välja bland. Min novellsamling kommer att kräva lite mera tid eftersom jag bara har två noveller än så länge.

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Läs mycket. Ha ett liv, observera omvärlden – man måste ha nånting att skriva om. Skriv mycket och ge inte upp fast det inte flyter alla dagar.

 

Varför ska man läsa din bok? Vilka vill du helst ska läsa din bok?

"Strumpdockor är vi allihopa" är en angelägen bok för varje människa som har en profil nånstans på nätet. Den som har en profil på facebook, Instagram, Twitter, Tinder m.fl. plattformar har ett online-liv, ett parallellt liv. Det är lätt hänt att man på nätet skapar nånting som är vad man skulle vilja vara. Och så finns risken att det bildas en klyfta mellan det man skapat på nätet och den man är på riktigt och att den klyftan växer med tiden. Det finns T-skjortor med texten "I'M MUCH COOLER ON THE INTERNET" som uttrycker problematiken väl.

 

Vad gör du när du inte skriver?

Jag är musiker/ kompositör/ låtskrivare och jobbar som instrumentlärare. Jag uppträder som estradpoet och anordnar själv poesiläsningstilltällen under namnet Poetry Open Mic. Jag tillbringar mycket tid på min stuga. Jag gillar att ta långa promenader. Jag läser mycket och tittar gärna på bra filmer och TV-serier.