Berätta om din bok!

Min debutroman är en relationsroman över generationsgränserna. Den handlar om en förtidspensionerad socionom som först blir mentor för en gymnasist, en ung kvinna. Deras vänskap fördjupas efterhand och de blir förälskade, ungdomligt naivt från kvinnans sida, återhållsamt och respektgivande från mannens sida. De upptäcker sina känslor i det gemensamma intresset att dansa, närmare bestämt tango, argentinsk tango. Diverse konflikter uppstår i bekantskapskretsen och i släkten, och en mordbrand ändar ett liv, men ett nytt litet liv föds.

Hur kom boken till?

Jag har alltid varit intresserad av relationer, vad som startar dem, vad som avslutar dem.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Den enda idé från början var att en äldre man skulle möta en ung kvinna. Resten växte fram efterhand som jag skrev.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag har alltid haft en lust att skriva. Det som inspirerar mig är allt jag upplever själv, och vad jag ser hos mina medmänniskor. Tidigare skrev jag bara dikter (har givit ut sex olika små diktsamlingar) och några noveller, men jag ville ge mig på en roman också. Och då gjorde jag det. Jag har skrivit en roman till, innan denna, men den är inte färdigredigerad än. Det är också en relationsroman.

Skriver du på något nytt nu?

Ja, efter de två romanerna jag skrivit har jag en halvskriven roman till, och jag har idéer till flera andra, men också till en bok med mitt eget liv som grund, en bok som ska handla om trauma, svek och en ansvarslös förälder.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Ja, bara skriv! Var inte rädd, det finns hjälp att få om man känner sig osäker på hur man ska formulera sig, men framför allt; alla har en berättelse!

Varför ska man läsa din bok?

Man ska läsa min bok för att bredda sin uppfattning om vad det innebär att vara människa.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag umgås mest bara med mina fyra barn, men jag dansar också argentinsk tango, och har gjort så i mer än 20 år, och jag älskar det.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla som är intresserade av människor och vill förstå hur andra människor tänker och känner.