Berätta om din bok!

Traudur Guldringen är den första boken om ungdomarna Sissela, Sebbe och Stoffe, vilka hamnar i ett vilt sökande efter den stora guldringen från Sveriges genom tiderna största guldskatt. Mörka makter är också ute efter guldet och ond bråd död inträffar runt omkring dem samtidigt som Sissela kämpar mot det tuffa mobbninggänget. Detta är en fartfylld berättelse där det är svårt att veta vem som är vän och vem som är fiende blandat med dråpliga inslag av klumpiga vättar.

Hur kom boken till?

Boken kom till genom att jag alltid fantiserat och berättat historier för mina egna barn men även för mina elever i skolan. Jag har också alltid varit mycket historieintresserad.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Det var en färdig idé som jag länge velat skriva om.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag älskar att själv läsa om spännande historiska händelser och det är roligt att berätta för mina elever i skolan om historia på ett dramatiskt sätt.

Skriver du på något nytt nu?

Just nu håller jag på med att skriva den andra boken i Traudurserien.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Det bästa man kan göra är att bara sätta igång skriva men att vara noga med att göra research först.

Varför ska man läsa din bok?

Vill man läsa en spännande och rolig bok med historiska inslag som är svår att lägga ifrån sig, då ska man läsa boken om sökandet efter guldringen.

Vad gör du när du inte skriver?

När jag inte skriver arbetar jag som mellanstadielärare eller umgås med min familj. Jag tycker om att vistas ute i skog och mark med min hund.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Boken är skriven för barn och ungdomar i åldern 9-12 år.