Berätta om din bok!

Det här är boken jag själv hade velat läsa för 25 år sedan då jag själv började min resa i personlig utveckling. En bok skriven av en vanlig människa men som gjort en enorm resa. Som nu utifrån egna erfarenheter beskriver vilken enorm potential som finns i alla människor! Och som med egna personliga exempel visar vad som är möjligt. Boken är full med verktyg som bevisligen fungerar och som kan ta den som vill till ett gladare, lugnare, mer framgångsrikt – och ännu roligare – liv

Hur kom boken till? 

Idén fanns med väldigt länge. Att jag ville visa med min resa vad som faktiskt är möjligt att åstadkomma. Om jag, som var fullständigt övertygad om att jag var en total loser, dummare än alla andra, helt utan självförtroende i ett både olyckligt förhållande och på ett jobb jag aldrig trivts med,  om jag kunde göra det jag gjort, då kan vem som helst göra nästan vad som helst. Det vill jag ju berätta!

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen? 

Både och. Tanken på ett slags självbiografi fanns med i många år och var länge ett mycket stort projekt. Men det projektet kraschade rejält. Omtaget blev en handbok i personlig utveckling. Idén vad den skulle innehålla, det jag gjort för att skapa ett fantastiskt liv, fanns med redan från början. Sen var slutresultetatet en helt annan bok jämfört med hur den var i starten.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig? 

Bra fråga! Med flera svar! Jag drevs mycket i början när jag skrev första upplagan av den här boken att bli just författare. Men nu när jag skriver om personlig utveckling så brinner jag för att dela med mig av saker som kan hjälpa andra. När jag skriver i romanform så är det bara så himla coolt att skapa

Skriver du på något nytt nu?

Jo. Jag har två romanprojekt igång samtidigt. Det ena är en spännande historia i Umeåmiljö. Den andra är en uppföljare till en tidigare bok där jag i den här boken grundar historien i ett allt hårdare samhällsklimat.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Börja skriv! Allt handlar om det. Skriv och skriv mycket. Bry dig inte om att redigera texten i början heller utan bara skriv. När du börjar få fram ett rejält material, då kan du börja fila på texten, stryka, skriva om och ha dig. Och inse att alla (åtminstone alla jag känner) brottas med tvivel på sina egna texter!

Varför ska man läsa din bok? 

För att livet går att göra så otroligt mycket roligare med relativt enkla medel. För att jag vet att just du har så mycket potential som ligger outnyttjat. Och för att jag av egen erfarenhet vet att de verktyg och vanor jag berättar om fungerar.

Vad gör du när du inte skriver? 

På sommaren blir det mycket flugfiske. Jag bor norr om Umeå och har fina Rickleån inom tio minuters avstånd. På vintern blir det en hel del läsande. Och vara med familjen.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Jag skulle ju önska att alla läste den. Jag tror faktiskt helt ärligt att alla kan få ut någonting av den.

Så många har så mycket förmågor som aldrig blir utnyttjade. Men alla som vill nåt mer. Som inte redan är 100 procent nöjda med livet.