Litteraturmagazinet skriver fint om Luise Dustlers bok "ABCD- Alla får vara med"

"Böcker är redskap, böcker hjälper oss förstå verkligheten, oavsett om de bara visar Apor, Bollar och Cyklar" - Litteraturmagazinet

Litteraturmagazinet skriver mycket fint om den fina barnboken som Louise Dustler skrivit "ABCD- Alla får vara med".  Nedan följer ett utdrag, om du vill läsa hela recensionen går det bra på Litteraturmagazinets hemsida.

"Jag blir glad när jag får nys om Louise Dustlers bok "ABCD Alla får vara med". Boken är hennes examensarbete på Berghs School of Communication och fem kronor för varje såld bok går till stiftelsen Friends arbete mot mobbing. För som titeln antyder handlar boken inte bara om alfabetet utan om att alla ska få vara med, vara kompisar och hitta på roliga saker. Ambitionen att inte bara berätta om bokstäver utan göra en abc-bok med verklighetsförankring, som tar upp svårigheter och tar ställning – det gillar jag! De andra böckerna behövs också, alla är vi olika och för olika åldrar och olika barn lämpar sig olika angreppssätt. Men alldeles för sällan tänks det ett extra varv.

/.../

Men mest av allt handlar boken om roliga saker man kan göra med sina kompisar. En invändning: För den som har kompisar är det förstås roligt men för ett ensamt barn kan det göra ont att läsa om allt roligt man skulle kunna hitta på om om man hade någon att vara med. Men trots detta: det är en bok med en ambition att vara mer än ett färgglatt alfabet. En bok som vill ta ställning och göra skillnad." - Erika Wallman - Litteraturmagazinet

 

Om du har ett barn eller känner någon med barn så tycker jag absolut du ska köpa boken i Vulkans butik.

 

Vill du också göra din egen bok på vulkan så kan du kolla in våra olika bokpaket som vi erbjuder, kanske deluxepaketet är något för dig?