Berätta om din bok!

Det är en diktsamling där jag sållat ut dikter jag tror att andra kan känna igen sig i. Dikter som är personlig men också allmängiltiga.

Hur kom boken till?

Boken kom till genom att jag läste igenom alla dikter jag sparat sedan tidigt 90-tal. I flera omgångar sorterade jag och funderade över vad andra kan ha glädje av att läsa. Jag skriver ofta och mycket i perioder och mer sparsamt i andra perioder. Allt är inte läsvärt men allt är ur mitt hjärta, erfarenheter, möten med människor och deras erfarenheter, drömmar, glädje och sorg.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Både och. Mycket är, som sagt, skrivet under en lång period, men jag har skrivit nytt material under processen. Dikterna i slutet av boken är skrivna under hösten.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag kan bli inspirerad av nästan allt. Därför kallar jag det vardagsdikter. Ibland ser jag det som händer i bilder. Metaforerna blir till ord som blir till dikter.

Mycket av det jag skriver är sjävterapeutiskt. Men jag drivs också av min förundran av naturen, allt vackert omkring mig, relationer och drömmar.

Skriver du på något nytt nu?

Det blir lite då och då. Senast igår kväll skrev jag några dikter. Vi är mitt i julen och jag är mår gott av att ha båda mina barn hemma. Att få rå om familjen är mysigt och skapar värme och lust att skriva positiva dikter. Andra dagar är mörkare och då är det skönt att sätta ord på det. Så ja, jag skriver något nytt.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Mitt enda tips är att våga. Alla har en berättelse inom sig.

Varför ska man läsa din bok?

Därför att den beskriver delar av livet. Den är lättillgänglig och berörande.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag tycker om att läsa, gå och springa i skogen, njuta av stillheten vid sjön.

Jag ser gärna bra filmer, umgås med min familj och vänner.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

De som vill få ord på diffusa känslor. De som går igenom en skilsmässa. De som har en självkänsla som skulle kunna vara mycket bättre men också de som vänt en dålig självkänsla till bättre och är på väg uppåt. Kanske unga vuxna kvinnor, mammor, men också alla de som lever i relationer i olika former. Barn till skilda föräldrar. De som jobbar med att hjälpa trasiga människor upp på banan igen. De som hjälpt mig genom jobbiga perioder av mitt liv.