VanMaktframsida

Berätta om din bok!

Det är den första boken i en trilogi. Vanmakt är en kriminalroman som handlar om människors relationer och det våld som pågår i samhället – deras vardag och hur våldet påverkar även andra än själva offret.

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag har under många år undersökt om kvinnors situation i samhället. Och behovet att skriva och uttrycka mina tankar om ett allvarligt tema på ett underhållande sätt kändes det naturligt och jag hoppas att läsaren finner den om än allvarlig också spännande.

Grundidén fanns där men den växte fram och förändrades i oanade former under skrivandets gång. Det var inget jag kunde föreställa mig kunde hända. När jag börjar skriva hamnar jag i en annan värld och då kan vad som helst hända. Plötsligt ser jag situationer, det dyker upp personer som jag inte ens hade tänkt skulle vara med i storyn men som insisterar på att de skall vara med i berättelsen och ja, jag har inget val förutom att skriva och skriva och skriva. Jag har inte behövt planera så mycket utan historien har bara kommit till mig och jag har ofta skrivit med förvåning. Ibland har jag också skrämt även mig själv.

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag vill dela mina tankar med omgivningen. Jag behöver uttrycka mig på många olika sätt och skrivandet är ett av dem.

 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Alla tyckte det var spännande och ingen var nog särskilt förvånad för jag har alltid hållit på med och skapat på olika sätt.
Det fanns dock en del som undrade varför en kriminalroman och inte mina memoarer.

 

Skriver du på något nytt nu?

Ja, uppföljaren, alltså bok nummer två och sen kommer ju tredje boken också.

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Ge inte upp. Skriv ner allt du tänker och känner. Få ner det på papper direkt. Läs igenom igen och igen och igen. Var inte rädd att ta bort text och formulera om. Strunta i att skriva om det känns motigt och kör igång igen när inspirationen kommer. Lämna aldrig lösa trådar!

 

Varför ska man läsa din bok?

Den är spännande och underhållande och den berör. Det är både verklighet och fantasi som avspeglas. Men den visar också att ingen, oavsett samhällsklass, undgår det våld som tyvärr finns omkring oss idag. Du får också läsa om spännande miljöer i Stockholms stad och nattlivet.

 

Vad gör du när du inte skriver?

Jag går gärna ut och dansar, umgås med vänner över en middag, tränar och läser på om kriminologi. Jag försöker hålla mig uppdaterad på samhällsfrågor. Vad berör och upprör oss just nu…

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Precis alla!

Köp boken här!