Berätta om din bok!

Detta är en berättelse om mitt liv med mina ord och känslor. Det är en ärlig berättelse om olika steg i mitt liv. Allt är ärligt och jag har inte förfinat något av händelserna och på så sätt blir min bok väldigt äkta. Ni kommer få följa med mig in i en jobbig period i mitt liv där min stora förebild och trygghet, min mamma blir svårt sjuk. Ni kommer få följa vårt liv under den perioden hon var sjuk och när hon går bort. Ni kommer få följa mig varje steg på vägen under min bearbetning. Det händer många saker på vägen som river upp gammalt som gör att jag få börja på noll igen. Tanken är att ni där ute aldrig mer ska känna er ensamma om ni går igenom en liknade resa som jag har gjort. Varje bok som säljs går en summa till Ung cancer som ligger nära mitt hjärta. Jag vill göra allt jag kan för att hjälpa den fina organisationen.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag började skriva när min mamma var sjuk. Det var mitt sätt att kunna få det bort från huvudet på något sätt. Efter mamma dog gick jag till olika psykologer och dem tyckte att jag skulle använda mitt sätt för att bearbeta och då blev skrivning min räddning. Jag kunde sitta i timmar och bara skriva allt jag kände just då. Att mitt skrivande skulle bli en bok kom jag på några år efter då jag och en kompis ville göra det som ett skolprojekt men det blev inget av det. Ytligare några år senare kände jag att jag verkligen behövde göra detta för mig själv men även för att kunna hjälpa andra i samma eller liknande situation.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag har ingen lång förklaring på det mer en att jag är en person med tusen tankar i huvudet dygnet runt. Att skriva får mig på något sätt att känna mig fri och jag blir för en gångs skull lite lugnare, haha.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Det är just nu bara mina närmaste vänner och familj som vet att jag ska släppa min bok så vet inte hur andra kommer reagera. Men dem som läst den har regerat så som jag ville, skratt, tårar och vissa har kunnat känna igen sig. Det var mitt mål att någon där ute skulle kunna känna igen sig och slippa känna den hemska ensamheten som man kan känna.

 Skriver du på något nytt nu?

Nej ingen ny bok, utan bara lite texter då och då för min egna skull.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Skriv från hjärtat. Underhåll inget, förfina inget, var dig själv.

Varför ska man läsa din bok?

För att man vill och inget annat. Denna bok är ingen komedi direkt utan kan vara tuff att läsa. Men jag har försökt att förklara dem härliga stunderna också. De jag önskar är att den som läser min bok ska kunna känna igen sig själv eller någon nära i sin omgivning. Min största mening med denna bok är att hjälpa andra personer där ute ett steg på vägen.

Vad gör du när du inte skriver?

Oj, jag har alltid massa bollar i luften och är överallt. Men mitt största intresse på fritid är att vara med mina underbara vänner och familj.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla som vill läsa min bok ska göra det och varje person som läser min bok vil jag säga en sak. TACK.