Berätta om din bok!
Vad pratar man om i en bastu? I det här gänget berättar man märkliga sker för varandra. Det är både sånt de sälva upplevt och rena skrönor. En salig blandning av dramatik, sex, humor och nostalgi. Det för tankarna till Fritjof Nilsson Piraten, Roland Schütts "Kådisbellan" eller Mikael Niemis "Populärmusik från Vittula". Mångfalden i boken gör att alla bör kunna finna något intressant i den.
 
Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?  
Idén till boken hade jag haft under några år, men inte haft riktig tid eller klar form för den. När jag kom på formen med bastun lossnade allt och det var bara att skriva. Blandningen av memoarer och annat blev inte något problem.
 
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag har ju märkt att jag har väldigt lätt för att skriva och att jag skriver enkelt och lättfattligt. I jobbet har jag också skrivit mycket under många år. Men det var roligt att se om skrivandet skulle fungera också i ett annat, friare sammanhang.  
 
Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?  
Jag berättade inte så mycket förrän manuset var nästan färdigt. Men då lämnade jag det till ett par vänner för kritiska synpunkter. När jag fick tillbaka det med berömmande ord, var det bara att skriva färdigt. Men det är svårt att veta om vänners bedömningar är helt uppriktiga. De uttrycker sig nog ofta för snällt för att man inte ska bli sårad, men det får man ta. Ingen har blivit arg - inte ens de som är beskrivna i boken. Men det beror kanske på att de fått nya namn. 
 
Skriver du på något nytt nu?  
Nej, inte ännu. I och för sig så har jag material för en bok till men den får nog vänta en tid.
 
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?  
Nej, det tycker jag vore lite förmätet.
 
 Varför ska man läsa din bok?  
Redan från början hade jag målgruppen klar för mig. Den skulle vara medelålders eller lite äldre män. Flera undersökningar visar att de läser väldigt lite eller inget alls. En tjock bok kan te sig skrämmande för någon som inte är van att läsa. Genom att skriva en pocket med korta berättelser, ville jag erbjuda något lättsmält och samtidigt intressant.
  
Vad gör du när du inte skriver?  
Jag jobbar sporadiskt i en egen firma och tränar mera systematiskt på Flex Gym.
 
Vilka vill du helst ska läsa din bok?  
Alla som vill, men som sagt tror jag att den ger mest för män över trettio. Fast flera kvinnliga vänner säger att de läst den med stor behållning.