Berätta om din bok!

Boken är ett hopplock av mönster av mina egna virkningsidéer som jag fått under de två år jag virkat amigurumisar. Meningen är att den ska vara en inspiration till alla virkare som vill hitta nya grejer att virka och till de som kanske nyligen upptäckt denna roliga hobby!

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Idén till boken började när jag hade lusläst alla böcker, internetsidor och andra forum jag kunde komma över efter nya roliga amigurumimönster och jag inte längre hittade något jag ville sätta virknålen i. Jag hade redan ett antal egna mönster som jag tagit fram och skrivit ner, då tanken slog mig att jag också skulle kunna ge ut mina mönster och ge nya idéer till mina läsare!

Från början tänkte jag bara vända mig till redan kunniga virkare men jag insåg snabbt att jag också gärna ville inspirera alla som kanske inte vågat sätta igång med eller ännu inte upptäckt det roliga med att virka. Många tror nog att det är mycket svårare än det faktiskt är…

Därför innehåller boken också en Liten virkskola och ett avsnitt där jag tar upp en del av de funderingar och frågetecken som jag själv inte hittade svaren på när jag lärde mig virka.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Alla har tyckt att det verkar jättespännande och ser fram emot boken och jag har verkligen blivit stöttad av alla, både familj och vänner! Någon höjde nog litegrann på ögonbrynen men de flesta blev nog inte speciellt förvånade över att jag fått det här infallet. Det är inte första gången jag får för mig att sätta igång med något oväntat, haha!

Skriver du på något nytt nu?

Jag har redan flera nya mönster klara så om det går bra med den här boken kan det mycket väl bli en uppföljare.

Varför ska man läsa din bok?

Om man är det minsta pysseltokig eller hantverksintresserad så får man bara inte missa den här roliga och inspirerande hobbyn!! Och jag kan garantera att här finns mönster för alla smaker, åldrar och kunskapsnivåer!

Vad gör du när du inte skriver?

Jag jobbar som teckenspråkslärare i Halmstad Kommun. Ett varierat och superkul jobb! När det gäller fritidssysselsättning är jag lite av en periodare. Jag har pysslat med lite av varje. Allt från teater och sjunga i band till datorspel, brevskrivande och måla. Jag är Sporadiskt Konstnärlig så att säga, haha! Just nu är det husrenovering, virkning och att arrangera loppisar som är mina stora intressen.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Du som letar efter nya infallsvinklar och mönsteridéer till ditt virkande och Du som inte ännu provat det här roliga pysslet!

Köp boken här!