Sedan starten i december 2007 har det skapats 10.000 titlar på vulkan.se Det är unikt, i Sverige ges det ut ca 4.500 titlar per år av förlagen. Vulkan är Sveriges största bokutgivare!

Den digitala bokfabriken vulkan.se ger alltså ut fler titlar än hela branschen tillsammans. Vulkan.se är en sajt där alla är välkomna att skapa, publicera och sälja sin egen bok. Att alla bär på en berättelse är helt uppenbart med tanke på de många titlar som skapats genom vulkan.

På vulkan ger både kända författare och förstagångsförfattare ut sina verk. Peter Englund delar digitala bokhyllor med vanliga Svenssons.  Fler etablerade författare är på väg in.
Vulkan.se är inte drabbat av lågkonjukturen, tvärtom går det mycket bra. Bättre än för många andra internetprojekt som tvingats släcka ner eller till kännbara nedskärningar på grund av vikande annonsmarknad.

Linda Skugge Vd ”I bistra tider är det uppenbart att en unik och tilltalande idé är mer bärkraftig än sajter som bara bygger på snygg design och att maximera trafik. De sajter som har det svårt är de som enbart förlitat sig på reklamintäkter, internetaffärer är inte reklam- TV, du måste erbjuda kunden något substansiellt. I vulkans fall handlar det om att kunna skapa sin egen bok till ett mycket bra pris.”

Linda Skugge: ”Sajter som stureplan.se och 1000apor med flera har förstört uppfattningen av internetaffären så tillvida att alltför stort fokus hamnat på trafik och reklamintäkter. Företag som har ett attraktivt erbjudande överlever och växer utan reklamhoreri”
Under sommaren har en ny fototjänst lanserats på vulkan.se, under hösten kommer ytterligare en produktkategori lanseras. Diskussioner pågår att ta vulkan.se utanför Sverige under 2010. Vulkan.se kommer även erbjuda sina användare kurser i skrivande och bokformgivning.
 

Vulkan.se drivs av Linda Skugge som är VD och grundare. Andra ägare är Michael Storåkers ,Per Holknekt och Sigge Eklund.

För mer info:
Pressinfo Vulkan aug/september 2009-08-20
[email protected]
www.vulkan.se