Biografier

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 736

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Min italienska svärmor
  Min italienska svärmor
  176 SEK 220 SEK

  Året var 1986. Lotta hade hunnit fylla 18 år och nu stod hon inte ut längre. Hon klev på tåget som skulle ta henne på sitt livs resa till Italien och efter bara ett par dagar träffar hon sin blivande make. En månad senare befinner hon sig i en helt ny tillvaro i pojkvännens familj i ett litet italienskt samhälle med allt vad det innebär. Men hur är det egentligen med de hetlevrade grannarna, de patriotiska svenska väninnorna, den elaka prästen och för att inte tala om den där italienska svärmodern som verkar dyka upp lite varstans?


  I denna lättsamma självbiografi, något överdriven men alltid med glimten i ögat och skrattet nära till hands, delar författaren med sig av exempel på situationer som kan uppstå i ett nytt land och i en ny familj med språkförbistringar och initial misstänksamhet från svärmor. En misstänksamhet som övergår till en livslång vänskap, även efter att författaren och maken separerat och hon återvänt till Sverige.


  Det här är Lottas Italien.

  Läs mer
 2. Sverigeritten
  Sverigeritten
  199 SEK 249 SEK

  När Suzanna tröttnade på att rida den gamla vanliga skogsrundan hemma i Dalarna bestämde hon sig för att ge sig ut på en långritt. Hon lastade fjordhästen Krumelur, tog med hunden och begav sig till Hörby i Skåne där hon startade ritten. Slutmål: Jokkmokk.


  Suzanna, som var både oerfaren och dåligt förberedd, var inställd på att sova i skogen, dricka vatten ur bäckar och leva på nudlar, bär och harsyra. Hon tänkte också försöka sig på en insamling till förmån för djur i nöd. Men äventyret blev inte som hon hade förväntat sig.


  Vad gör man när vandringsleden plötsligt upphör? När hästen visar sig vara livrädd för kor? När myren inte bär? När kartan och verkligheten inte stämmer?


  Sverigeritten är en varm och upplyftande skildring om främmande människors engagemang och oväntade givmildhet. Med komiska inslag får vi följa Suzanna och Krumelur genom motgångar och medgångar under deras ritt genom landet.


  Suzanna Holmqvist gör författardebut med memoaren ”Sverigeritten”. Suzanna har ridit sedan barnsben och tävlat i bland annat distansritt. Utöver ritten genom Sverige har hon ridit 100 mil genom Mongoliet, vars skildring finns med som bonus i ”Sverigeritten”.


  Suzanna är egenföretagare och tycker om att upptäcka nya platser. Hon är uppvuxen i Hallsberg, men har i vuxen ålder tillbringat många år utomsocknes, bland annat i Lima (Dalarna) och Perth (Västra Australien).

   

  Läs mer
 3. Leva med skadad hjärna
  Leva med skadad hjärna
  219 SEK

  Fram till april 2019 var förre finansministern Kjell-Olof Feldt en ganska frisk 87-åring som trodde att han skulle kunna fortsätta att åldras i en tämligen normal takt. Som 70-åring hade han överlevt en prostatacancer och kunnat återgå till att sköta uppdrag i styrelser och delta i den politiska debatten. Och han kunde fortsätta naturvandringarna med sin hustru och hundarna.

   

  2019 fick han en stroke som förändrade nästan allt. Efter de första månadernas förvirring och förtvivlan beslöt Kjell-Olof Feldt att sätta sin skadade hjärna i arbete genom att börja skriva på denna bok. Därigenom lärde han sig att man måste acceptera att de vunna färdigheterna kan försvinna i nästa blodstopp. Men också att de kan återerövras.

  Läs mer
 4. Hur man lyckas i affärer utan att anstränga sig
  Hur man lyckas i affärer utan att anstränga sig
  169 SEK

  Lasse Kühler blev Sveriges första showdansare. Hans talang och humor gav honom oplanerat ett heltidsjobb medan dans ännu inte accepterats som ett yrke. Efter en beundransvärd artistkarriär startade han en dansskola som skulle förändra svensk danskultur. Helhjärtat stöttade han barn och ungdomar vilket orsakade den kungliga medalj han mottog 2013.

  Lasses framgång omgavs av vänner och personal som han litade blint på. Men mitt framför ögonen byggdes en genomtänkt stöld upp utan möjlighet till polisskydd. Den här boken handlar om en dansares ambitioner att göra bra shower, hans obestridliga humor och att avundsjuka sällan är långt borta.

  Carola Skog Söderberg kom som 18-årig gymnasieelev till Lasse Kühlers dansskola i Stockholm, erbjöds arbete och blev med åren en av Lasses närmsta vänner. I vått och torrt höll de daglig kontakt. Det var ofta inte populärt i Lasses omgivning som tyckte att hon fick för mycket plats. Tillsammans blev de ett radarpar som skrev, skapade och genomgick många märkliga situationer ihop. Medan de fortsatte att orsaka irritation för att de förblev vänner.

  Läs mer
 5. Från utbränd till livsglöd
  Från utbränd till livsglöd
  176 SEK 220 SEK

  "Ryck upp dig, det är väl bara att bita ihop"

  De klämkäcka kommentarerna haglade över henne och det enda hon lyckades åstadkomma var tårar och besvikelser.


  Malin som under hela sitt liv alltid har försökt vara till lags, ställa upp och finnas till hands, blir plötsligt tvungen att sätta sig själv först. För sin egen överlevnads skull tvingas hon kapa alla band och börja om från noll. Hon har fått en ny följeslagare i sitt liv: utmattningsdepression.


  Att gå från att vara en människa med total kontroll och tusen bollar i luften, till att bli sängliggande är en upplevelse som det tar flera månader att acceptera. Att slåss med de inre dialogerna och värdelöshetskänslorna samtidigt som man konfronteras med omgivningens okunskap och ofta hårda ord, skapar sår och förtvivlan.


  Under de fem år som det tog för Malin att komma tillbaka till livet skrev hon dagbok. Många dalgångar men också några få ljussken kantade hennes väg upp mot livsglödens era. Sakta väcktes hoppet om nya möjligheter och en ny värdegrund tog form.

  Läs mer
 6. Skräckdygnen i Marbella
  Skräckdygnen i Marbella
  189 SEK

  FÖR VÅRA MEDSYSTRARS SKULL FÅR VI ALDRIG TYSTNA

   

  Hur kunde en svensk turist bli sexslav i Spanien? Var det ett beställningsjobb?


  Detta är en självbiografisk, dokumentärhistorisk berättelse om slaveri och trafficking och som handlar om hur en ung svensk turist, blev sexslav ett par dygn i Marbella, Spanien.


  Författaren har valt att skriva under pseudonym av hänsyn till sina anhöriga och därför är även alla namn i själv biografin fingerade.

  Läs mer
 7. Ser allas liv ut så här?
  Ser allas liv ut så här?
  176 SEK 220 SEK


  Är det såhär livet ser ut för de allra flesta eller är jag ett undantag som bekräftar regeln? Hur mycket ska man orka? Var går gränsen? Tar det slut någon gång, innan döden?

   

  Det här är inte en bok om självmord, alzheimer, mordförsök, droger eller splittrade familjer. Det här är en bok om en flicka som bara försöker leva, eller kanske överleva, i en värld som många gånger är kall, hård och våldsam.


  "Ser allas liv ut såhär?" är en självbiografisk berättelse som inger hopp och inspiration. Den visar att det går att överleva mycket och komma stark ur det, bara man står för det som är och har varit.


  "Det fanns inte en fiber i hela min kropp som inte skrek när jag tvingades förföra den man som just hotat mig till livet, som hade en pistol och en kniv bredvid sig i sängen under hela tiden som jag tvingades till sex. Jag gjorde vad jag måste för att klara mig ur det här med livet i behåll. Jag hade ingen aning om vad han annars skulle göra med mig …"

  Läs mer
 8. Jag fick fängelse
  Jag fick fängelse
  176 SEK 220 SEK

  Hur känns det att hamna i fängelse för den som aldrig varit i kriminella kretsar? För den som inte har någon erfarenhet av kulturen som finns i en sådan hård miljö? Hur påverkas det av att dessutom vara känd - eller ökänd - som en av Hans Scheikes kvinnor och ha samhällets fördömelse över sig?

   

  Brita Sylvan ger ett inträngande och naket porträtt av hennes upplevelse av att sitta i fängelse och öppnar upp sig om hur hon klarade de svåra situationer hon ställdes inför. Hon berättar om mobbning, narkotikasmuggling och rastlöshet, men även om vänskap och framsteg.

   

  Jag fick fängelse utlovar både skratt, tårar och mycket känslor – och ger reflektioner om den så kallade vården inom fängelsets murar. Har kriminalvården verkligen den effekt den eftersträvar?

  Läs mer
 9. Sjukt frisk
  Sjukt frisk
  176 SEK 220 SEK

  Efter en MS-diagnos förändras livet helt och hållet för Jenny Ström. Från att vara en driven och sportig kvinna som alltid utmanar sig själv, blir hon utan sin identitet, självkänsla och styrka. På grund av sin rädsla för att inte prestera får sjukdomen stå åt sidan medan hon växlar upp. Hon lovar sig själv att aldrig visa sig svag, men till slut tar det stopp.

  Läs mer
 10. Livet med tro, hopp och kärlek
  Livet med tro, hopp och kärlek
  176 SEK 220 SEK

  Denna bok handlar om livets olika val och vägskäl. En ärlig självbiografi om en kärlekshistoria i med - och motgång. Mot alla odds så vinner kärleken där Camilla och hennes fästman i ung ålder får chansen att bilda sin efterlängtade familj. Nära inpå deras barns födelse får de besked om att fästmannen har en hotande hjärntumör.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 736

Sida
per sida
Sätt fallande sortering