Biografier

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 812

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. MÅNDAG 11.07
  MÅNDAG 11.07
  176 SEK 220 SEK

  Den låga östersolen bländar när minibussen kör över Västerbron. Det känns overkligt och nervöst att vara på egen hand och åka hem till något som är välbekant men ändå främmande – min fysiska status är helt förändrad. När jag sluter ögonen känns det som att jag sitter i ett flygplan ovan molnen; på väg någonstans och ingenstans, som att befinna sig vid en ny nollpunkt i livet. På samma sätt som det kändes att komma hem tropikklädd mitt i vintern efter mina långa uppdrag som fältarbetare med Afrikas röda jord på sandalerna.

  Läs mer
 2. Andrés resa mot livsvisdom
  Andrés resa mot livsvisdom
  199 SEK

  André Zeidan har bott 40 år i Sverige och lärt känna det svenska samhället bättre än många svenskar i sin egenskap av fysioterapeut, aktiv i Svenska kyrkan, politiker i kommunfullmäktige i Mölndal och olika kommunala nämnder, nämndeman under många år i tingsrätten, volontär inom polisen och medlem i olika ordnar.

  Läs mer
 3. Det handlar om Jerker
  Det handlar om Jerker
  176 SEK 220 SEK

  "Det handlar om Jerker" är en berättelse om obetingad föräldrakärlek, om en moders kamp för sitt barn, och slutligen om hopp – hoppet om en bättre morgondag för Jerker.

  Läs mer
 4. Jag skiter i : Mörkret i framtiden
  Jag skiter i : Mörkret i framtiden
  190 SEK

  "Jag Skiter I – Mörkret i Framtiden" är Toumas Toumas djärva dykning i mörkrets hjärta, en plats där rädslan för framtiden frodas och binder oss. Med sina personliga upplevelser som bakgrund utforskar han de inre striderna som hindrar oss från att leva fullt ut, och erbjuder insikter för att övervinna dem.

  Läs mer
 5. Angels of the Nile
  Angels of the Nile
  189 SEK

  The novel is based on the Acholi people of Central Lwo, in East Africa, during the difficult transition to western civilization between the period 1850s — 1950s. The Novel depicts many true and factual events of cultural, customary, economic, historical, political and social activities, which are built around two protagonists whose names feature as role models in Acholi or Lwo folklores.

  Läs mer
 6. En del av mitt hjärta är i himlen
  En del av mitt hjärta är i himlen
  176 SEK 220 SEK

  En del av mitt hjärta är i himlen är mer än bara en berättelse om förlust; det är en berättelse om osviklig kärlek, om saknaden efter en älskad dotter, och om styrkan att finna ljus i mörkret.

  Läs mer
 7. En tugga i taget
  En tugga i taget
  176 SEK 220 SEK

  En tugga i taget av Linnea Konnberg är en stark och ärlig självbiografi som tar läsaren med på en resa genom författarens kamp mot anorexi. Med en rå öppenhet delar Linnea sin berättelse om en barndom skuggad av psykisk ohälsa och den tumultartade resan genom en sjukdom som nästan kostade henne livet.

   

  Boken utforskar den mörkaste djupen av en sjukdom där man krigar både mot sin kropp och sitt psyke. Linneas berättelse är dock inte en ensam resa. Genom dagboksanteckningar och berättelser från familj och vänner får vi en mångfacetterad bild av hur anorexi inte bara påverkar den drabbade utan även deras nära.

   

  En tugga i taget är mer än en berättelse om sjukdom; det är en kritisk granskning av vården, dess styrkor och brister, och ett inlägg i debatten om hur psykisk ohälsa bör hanteras. Mot slutet av boken vänder Linnea blicken framåt, erbjuder konkreta råd till anhöriga och ger vägledning till dem som söker professionell hjälp.

   

  Det här är en berättelse om överlevnad och återhämtning, om att kämpa för att inte bara överleva, men också att leva på riktigt. En viktig läsning för alla som berörs av ämnet, direkt eller indirekt.

   

  Läs mer
 8. Välj då livet!
  Välj då livet!
  176 SEK 220 SEK

  År 2012 drabbades Kirsten av Toxisk Epidermal Nekrolys (TEN), en sjukdom som ledde till att mer än 65% av hennes hud lossnade. Denna självbiografi är inte bara en berättelse om fysisk återhämtning utan också en utforskning av mentala och emotionella utmaningar som uppstår vid ett trauma. Hon delar öppenhjärtigt med sig av sin resa genom smärta och förtvivlan till hopp och återhämtning.

  Läs mer
 9. En gosse gick på vägen
  En gosse gick på vägen
  176 SEK 220 SEK

  Innan pojken fyller ett år har dansösen Elna Jansson och trumpetaren Arne Näslund skilt sig. Modern har nu två äktenskap bakom sig och två söner att ta hand om. Hon räcker inte till. När socialkontoret vid Liljeholmen kopplas in, fråntas modern tills vidare vårdnaden av sin ettårige son.

  Läs mer
 10. Lär där du är
  Lär där du är
  176 SEK 220 SEK

  ”Kanske kan livet, till skillnad från en lärare i skolan, fortsätta att envist lära dig tills du har lärt dig?” 
  ”Kanske går det att förändra historien genom att helt enkelt skriva om den? Det vill säga, beskriva hur man har upplevt saker i livet och på så vis ge det ny mening och livskraft?’’  
  Boken lyfter fram hur en människa trots allt alltid är under konstruktion och har därmed möjligheten att skapa sig ett nytt liv flera gånger om under sin utvecklingsresa.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 812

Sida
per sida
Sätt fallande sortering