Biografier

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 751

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Mitt Schizoaffektiva liv
  Mitt Schizoaffektiva liv
  189 SEK

  Mitt schizoffektiva liv är en självbiografi om livet med psykisk sjukdom. I boken berättar Johan Lagerbäck öppenhjärtigt om sina upplevelser som patient inom psykiatrin, både i Sverige och utomlands.

   

  Han redogör även för sina musik - och psykologistudier samt tiden som orkestermusiker i Tyskland. Studieåren, de omfattande terapisamtalen och sjukhusvistelserna har också fått sin självklara plats i berättelsen.

   

  Boken visar att det går att få kontroll över psykossjukdom när man närmar sig dess djupare mening och väver in denna i den personliga livssituationen.

   

  I Mitt Schizoaffektiva liv beskrivs vägen tillbaka efter åratal av psykiatriska sjukdomssymtom, som t.ex. paranoia, mani och depression.
  Idag lever Johan med schizoaffektiv sjukdom och föreläser regelbundet om detta runt om i landet.

  Läs mer
 2. Erik
  Erik
  183 SEK 229 SEK

  I en tragisk olycka 1914, försvinner nybyggarsonen Erik i Umeälven. Familjen sörjer i tron att Erik drunknat, ovetande att han nyss påbörjat sin vandring mot Norge. Och mot havet.

  Läs mer
 3. Avdelning 7 - en cancerresa ur en dotters synvinkel
  Avdelning 7 - en cancerresa ur en dotters synvinkel
  176 SEK 220 SEK

  Marken under mina fötter försvinner, ska pappa dö? Han är ju så ung, det var ju inte cancer. Det händer andra, inte oss.

   

  “Avdelning 7 - en cancerresa ur en dotters synvinkel” är en sann berättelse om författarens pappas cancer och sjukdomstid. Det är en berättelse i dagboksformat om sorg, om ett virrvarr av känslor hos en nära anhörig och om hur hjärnan skapar alternativa vägar för att slippa inse verkligheten.

  Läs mer
 4. Från fritt fall till hopp
  Från fritt fall till hopp
  143 SEK 179 SEK

  Välkommen att följa med på ett äventyr som innehåller allt från att stå fastspänd på en flygplansvinge i loopar, fallskärmshoppning och att sova under granar till alla möjliga andra udda utmaningar och upplevelser. Men detta äventyr är egentligen en resa som hade sitt ursprung i att må dåligt och en stark önskan om att hitta sätt att må bättre. För det går väl? Det måste gå. 

  Läs mer
 5. Mod att vara rädd
  Mod att vara rädd
  151 SEK 189 SEK

  En bok om livets kraft och om att hitta hem till sig själv utifrån svåra förutsättningar. Det är en resa genom förtvivlan, utanförskap, vilsenhet, skam, skuld och en ständigt närvarande upplevelse om att vara annorlunda, att inte passa in. Det är också en vandring tillsammans med en pojke som vägrade ge upp rätten att få leva ett liv med och i kärlek. En vandring som ledde fram till ett möte med den vuxna mannen författaren är idag och de insikter han fått och delar med sig av.

  Läs mer
 6. Smärtans bibel
  Smärtans bibel
  176 SEK 220 SEK

  Det är en helt vanlig torsdag i mars 2012. Livet ler sig för Helle, den framgångsrika IT-nörden, när hon rider ut med sin häst Kalle. De rider en lång runda och när ekipaget närmar sig stallet händer det: olyckan som förändrar allt.

   

  Ingenting går som planerat och hon kämpar med sin vilja och tro om morgondagen. Men räcker det när man förlorar förmågan att gå? Efter nio års lång kamp har smärtan i höften blivit en standard och Helle tar ett drastiskt beslut.

   

  "Smärtans bibel" är en autofiktiv berättelse om förändring, människans anpassningsförmåga och kärlek.

   

  Författaren Hanne Hämäläinen bröt höftleden i en ridolycka i mars 2012. En lång kamp med olika komplikationer blev resultatet och nio år senare tog hon beslutet att göra en ifrågasatt operation utomlands. Ännu en stor förändring var att vänta. Idag är Hanne en hästbonde och journalist.

  Läs mer
 7. Det är väl bara att äta
  Det är väl bara att äta
  176 SEK 220 SEK

  EN SJÄLVBIOGRAFI


  Självutlämnande berättar Linnea Viklund om sin anorexia, hur hård kampen var, med den stränga rösten som berättade hur tjock hon var, varnade henne för att äta och tvingade henne att röra på sig för att förbränna så mycket som möjligt. Hon berättar om motsägelsen i att förstå att man är benig men ändå tycka att man är tjock, och om omgivningens oförstående kommentarer som kan dränera en på energi.


  Det är en berättelse om att tvingas till vård när man inte vill, och om hur vården fokuserar på vikten medan den psykologiska orsaken bakom ignoreras. Det är en berättelse om det absurda i att nekas terapi för att man är för sjuk för att vara mottaglig och sedan för frisk för att behöva den. Men det är också en berättelse om hur det till sist vänder, hur en insikt kan komma som gör att man vill kämpa för sig själv och inte bara för att göra andra nöjda. Det är naket och sårbart, insiktsfullt och modigt, och bra läsning för alla drabbade, anhöriga och vårdpersonal som vill veta mer om hur det kan vara att leva och försöka överleva med en ätstörning.

  Läs mer
 8. En liten flicka i en idrottsstjärnas kropp
  En liten flicka i en idrottsstjärnas kropp
  176 SEK 220 SEK

  För första gången i hela mitt 28-åriga liv kände jag mig sedd på riktigt. Och det var inte av 10 000 kineser på läktaren i basketarenan i Taipei, inte av landslagscoacher som beundrade min träningsvilja och tuffa attityd. Inte heller av journalisterna som undrade hur det kändes att göra 42 poäng i en SM-final.

  Läs mer
 9. Anna och Mej
  Anna och Mej
  249 SEK

  Sången Anna och Mej av Lalla Hansson har fängslat publiken sedan 1970-talet, men vilka var personerna låten handlar om? Egentligen?

  Läs mer
 10. Spelbubblan
  Spelbubblan
  176 SEK 220 SEK

  En helt vanlig, medelålders, småbarnsmamma hamnar i ett svårt spelmissbruk. Hon bor i en slumrande småstad och har ett välbetalt men småtrist jobb som ekonom på ett mindre företag. För att liva upp sin händelsefattiga vardag börjar hon spela på arbetstid.


  Plötsligt börjar hon längta efter att gå till jobbet, till den spelbubbla som ingen känner till. När hon vinner sina första tusenlappar känns ruset och kicken i hela kroppen. Känslan är oslagbar. Sakta tar spelandet över hennes liv och vinsterna blir till förluster. Under en eftermiddag spelar hon bort hela familjens matkonto. Lösningen blir ett SMS-lån, att berätta för maken om vad som pågår är otänkbart.


  Spelmissbruket blir till slut så allvarligt att det kraschar hennes äktenskap och utlöser en psykos. Spelbubblan spricker och hennes arbetsgivare kommer på henne med att ha förskingrat över en miljon kronor, vilket leder till såväl en polisanmälan, som att Kronofogden kopplas in.


  Spelbubblan är en självbiografisk berättelse om att hamna i spelmissbrukets klor och krascha totalt. Författaren berättar öppet om hur lätt det var att falla in i beroendet och om den tuffa vägen till spelfrihet. Ständigt återkommer frågan: Hur kunde hon hamna här?

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 751

Sida
per sida
Sätt fallande sortering