Biografier

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 820

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Från dröm till verklighet - en livsresa
  Från dröm till verklighet - en livsresa
  239 SEK

  Bortdrivna från vårt hem efter andra världskriget landade vår familj i södra Tyskland och byggde upp en ny tillvaro där. I tonåren väcktes mitt intresse för Sverige och jag bestämde mig att tillbringa något år i detta exotiska land. Jag anade inte att det som skulle bli en tur- och returresa blev en enkelresa med slutdestination Roslagen.

  Läs mer
 2. Dolt bakom diagnosen
  Dolt bakom diagnosen
  176 SEK 220 SEK

  Genom att dela med sig av sin hjärtskärande uppväxt i en miljö präglad av alkohol, mobbning och våld avslöjar författaren det verkliga traumats inverkan på sitt liv. Trots att hon stämplades med en ADD-diagnos som tonåring visste Louise att det egentligen var hjälp för att bearbeta sitt smärtsamma förflutna som hon behövde.

  Läs mer
 3. Carl von Linnés lärjungar från A till Ö
  Carl von Linnés lärjungar från A till Ö
  300 SEK

  Boken utgör en biografisk sammanställning av närmare 500 av blomsterkungen Carl von Linnés kända och mindre kända lärjungar som var verksamma under 1700 och början av 1800-talet.

  Läs mer
 4. Steelwings - Rockdrömmen
  Steelwings - Rockdrömmen
  176 SEK 220 SEK

  Steelwings - Rockdrömmen är en episk berättelse om överlevnad, återfödelse och odödlig rock’n’roll.

  Läs mer
 5. Esa Mäkinen uppfinnaren som aldrig ger upp
  Esa Mäkinen uppfinnaren som aldrig ger upp
  200 SEK

  Boken är tillägnad personen ESA Mäkinen som har mottot återvinn utan svinn för en hållbar utveckling och en cirkulär ekonomi jag som skriver heter Larry åberg och jag har följt ESA Mäkinen på hans uppfinnarresa under 16 år och ser värdet i hans uppfinningar som en produkt för klimatomställningen i boken får läsaren följa med på ESA:s resa med produktutveckling av esapac som kan vara med om att rädda klimatet.

  Läs mer
 6. Svår insomni - Ett tufft liv att leva
  Svår insomni - Ett tufft liv att leva
  220 SEK

  I boken Svår insomni delar Mariann Svensson med sig av sin ständiga kamp mot sömnlöshet, en trogen följeslagare sedan hon var 17 år gammal. Genom levande anekdoter från barndomen och uppväxten tar författaren med oss på en livsresa genom utbildning och karriär. Från sina tidiga dagar som sjukvårdsbiträde till framgångsrik utveckling inom vården och som lärare avslöjar hon de prövningar som sömnlösheten medför. Mariann delar öppenhjärtigt sina erfarenheter av föräldraskap och äktenskap och belyser de utmaningar som uppstår när sömnlösheten kastar sin skugga över varje aspekt av livet.

  Läs mer
 7. Hemifrån hem
  Hemifrån hem
  176 SEK 220 SEK

  Vid 63 års ålder antar författaren sitt ultimata äventyr: att vandra från Sverige till Portugal. Trots att hon aldrig tidigare ägnat sig åt idrott visar Päivi Leandersson att ålder inte är ett hinder. Med beslutsamhet och god kondition kan man övervinna alla utmaningar. Följ med på denna episka vandring som sträcker sig över flera år, ibland i sällskap med nära och kära, ibland ensam.

   

  Boken tar dig med genom motgångar och äventyr och delar med sig av insikter om det fantastiska med att utforska världen till fots. Hemifrån hem är både en reseskildring och en inspirerande guide för alla som drömmer om att ge sig ut på egna äventyr.

  Läs mer
 8. Pablos journal
  Pablos journal
  189 SEK

  Som lärare på Schillerska gymnasiet ägnade jag flera år att samla och skriva in Pablo Longs handskrivna dagböcker åren runt 1990.

  Läs mer
 9. Den röde advokaten: ett slags bokslut...
  Den röde advokaten: ett slags bokslut...
  250 SEK

  Författaren har skrivit en bok som innehåller ett axplock ur hans liv och av hans yrkeskarriär. Den handlar om terroriststämplade kurder, göteborgskravallerna, klimataktioner av olika slag och mycket annat.

  Läs mer
 10. Den inre striden
  Den inre striden
  176 SEK 220 SEK

  Jag trodde aldrig att jag skulle våga öppna mitt hjärta och berätta om min hemlighet. En hemlighet som kan öppna upp nya perspektiv och frågeställningar om den sprids, kanske till och med hjälpa någon annan i samma situation som jag.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 820

Sida
per sida
Sätt fallande sortering