Biografier

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 808

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Hanna Nilsson - mentalpatient
  Hanna Nilsson - mentalpatient
  200 SEK

  Hanna Nilsson var intagen på Hospitalet i Västervik 1922–1927, Hospitalet i Lund (Sankt Lars) 1927–1932 samt på Sankta Maria i Helsingborg 1932–1974. Hon led av schizofreni och tillbringade 50 år av sitt liv på mentalsjukhus.Under tiden i Västervik var hon periodvis ganska frisk och hoppades på att bli utskriven. Det blev hon inte.

   

  Under långa perioder var hon aktiv som sömmerska och gjorde bland annat arbeten till läkarfruarna. Hon var utbildad sömmerska från slöjdskolan i Önnestad.

   

  I Lund och Helsingborg fick hon prova på de flesta behandlingsmetoder. Det verkar dock som hon slapp lobotomin.

   

  Boken skildrar mentalvården och dess behandlingsmetoder från 1922 fram till 1974. Den ger också en samtidsskildring om en arbetarfamiljs, sonen Eriks, liv under samma period.

  Läs mer
 2. Vi kan läka tillsammans mamma
  Vi kan läka tillsammans mamma
  220 SEK

  Jag kommer att förlora min yngsta son ännu en gång. Hur kunde han göra så här, börja knarka igen efter bara två veckor i frihet? Han som hade hela livet framför sig. Han skulle ju vara hemma hos mig nu. Jag har gjort allt jag kan, men han har ändå gett upp nu och fallit tillbaka i sitt destruktiva liv. Jag är slut som mamma. Jag är slut som människa. Drogerna har tagit tillbaka min son. Min älskade son. Det här är inget som en förälder ska behöva vara med om, men som jag på något konstigt vis ändå tvingades in i. Hur kunde vi hamna här egentligen?

  Läs mer
 3. Pappa är i alla fall nykter
  Pappa är i alla fall nykter
  176 SEK 220 SEK

  Pappa är i alla fall nykter är en roman om hur livet kan ödeläggas när socialtjänsten väljer att endast lyssna till den ena föräldern och svartmålar den andra. Om hur barnen är de som får betala priset när de vuxnas behov prioriteras.

  Läs mer
 4. Dr Feelgood of DDR
  Dr Feelgood of DDR
  170 SEK

  Har man som jag i späd ålder blivit välsignad av kosmonauten Jurij Gagarin, kommunismens hjälte, kan man inte bli mycket annat än en nyttig idiot.

  Läs mer
 5. I skuggan av muren.
  I skuggan av muren.
  176 SEK 220 SEK

  Vad gör kontexten med oss människor? Hur formar den oss som individer? Författaren, själv andra generationens flyktingbarn efter andra världskriget och Tysklands fall, reser till Berlin och utforskar stadens historia. Först som barn, sedan som pappa till två barn.

  Läs mer
 6. En PR-konsults bekännelser
  En PR-konsults bekännelser
  210 SEK

  I ”En PR-konsults bekännelser” öppnar Carl-Johan Wachtmeister upp dörren till sina mest spännande, lärorika och underhållande erfarenheter.

  Läs mer
 7. De försvunna fönsterputstrasorna
  De försvunna fönsterputstrasorna
  200 SEK

  DOM FRÅGADE

  VEM HON ÄR

  HON SVARADE

  JAG ÄR BARA EN SOM VÅGAR EXISTERA.

  Läs mer
 8. Över havet
  Över havet
  176 SEK 220 SEK

  När författarens sextioårsdag närmar sig är alla, inklusive författaren själv, funderade över vad som skulle vara den perfekta presenten. Vad ger man en entusiastisk seglare?
  En resa över Atlanten, självklart!

  Läs mer
 9. Inte som dom andra
  Inte som dom andra
  176 SEK 220 SEK

  Jag har levt ett destruktivt liv med beroende och kriminalitet. Jag har också varit en engagerad fritidspolitiker och politisk tjänsteman i Sveriges riksdag. Ingen av dessa världar passade mig.

  Läs mer
 10. Den sjuka vården av Covid-19
  Den sjuka vården av Covid-19
  176 SEK 220 SEK

  När år 2020 började var det nog ingen som kunde ana vad som väntade. Efter två år i pandemins grepp kunde många återgå till ett liv som i mångt och mycket liknade det de haft före 2020. Men för många andra skulle livet aldrig någonsin bli detsamma igen.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 808

Sida
per sida
Sätt fallande sortering