Biografier

Visa som Listvy Grid

Artiklar 1-10 av 622

Page
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Bland svarta och vita
  Bland svarta och vita
  170 SEK

  När jag står inför valet att bli dansbandsmusiker för att överleva, då får jag panik i både kropp och själ. Så jag fyller i ansökningshandlingar och kommer till Uppsala Universitet en svinkall januaridag 1974. Men det är långt tidigare som musiken slår rot i mig, oftast på ett lekfullt sätt. Jag fuskar på nästan alla typer av instrument, men blir aldrig bra på någotdera.

  När jag på vägen möter en diktare, en underhållare i en pianobar, så börjar tanken på att berätta min egen historia sprida sig som ett lyckorus. Jag tänker då på alla nu levande och döda kamrater som jag mött på min vandring. Utan dem skulle mitt liv vara så oändligt mycket fattigare. Ibland ett äventyr på liv och död, som när HIV-epidemin drar in över Kalifornien och jag bokstavligen konfronteras med dess fula tryne. 

  Det här är en hyllning till er alla - svarta och vita.

  Läs mer
 2. Levat
  Levat
  189 SEK

  Roman kroz koju nas vode dva lika, ujedno i pripovjedača, paralelno nudi priče prijeratnog i ratnog Sarajeva, ali i života useljenika u Švedskoj. S te strane, knjiga je izvorište istovremeno i dobrog humora i nostalgije koje, iako čitaoca mogu i hoće zabaviti, više su u funkciji karakterizacije lika odnosno prikaza dubine lomova koji će uslijediti nakon kraja sarajevskog mirnodopskog života.

  Läs mer
 3. Farmors Lilla Kråka
  Farmors Lilla Kråka
  199 SEK

  Farmors lilla kråka är en inspirerande, gripande och brutalt öppenhjärtig berättelse ur verkliga livet - om företagsamhet, motgångar och ensamhet, om kärlek och sorg.
  Hur vi kan hitta tröst, mod och styrka för att orka gå vidare efter att en älskad närstående valt att ta sitt eget liv.

  Läs mer
 4. Från Hollywood till Hönö
  Från Hollywood till Hönö
  149 SEK

  TAKE THE CHILDREN, TAKE THE MONEY AND RUN sade advokaten i  Beverly Hills till mig, och det var precis där som den amerikanska drömmen sprack. 

  Läs mer
 5. Ett berg med berättelser ur pastor Ki-Dong Kims liv
  Ett berg med berättelser ur pastor Ki-Dong Kims liv
  100 SEK

  Även om det har gått femtio år sedan jag lämnade min hembygd, har jag fortfarande minnen av skratt och tårar. Ja, minnen av mitt hem. Genom mitt skrivande besöker jag än en gång mitt hem idag. Numera ser jag inte några av mina jämnåriga i min hembygd, utan det som fångar min blick är äldre människor med grått hår. Till skillnad från dessa åldrade seniorer, ser berget ut att bli allt yngre, målat som det är i underbara toner av grönt och blått. Historia har skrivits under många år i den här bygden, och jag drar mig till minnes de berättelser som bara berget och jag känner till. (Utdrag ur förordet)

  Läs mer
 6. Historien om Entreprenören Souheil Sosso Bcheri
  Historien om Entreprenören Souheil Sosso Bcheri
  350 SEK

  ”Det finns kanske ingen rättvisa,
  men det går att vinna ett slag även
  från underläge. Glöm inte det!”

  Läs mer
 7. Från en bondes horisont
  Från en bondes horisont
  130 SEK

  Nils-Bertil Offesson är född i oktober 1931. Han växte upp på ett litet småbruk i byn Slagtofta intill Hörby. 1958 flyttade han med familjen till gården i Odarslöv vid Lund. Skrivandet och diktandet fick han efter sin mor som skrev och berättade mycket.

   

  Läs mer
 8. Fallet Elias Aoun - Från Alger till Norrköping
  Fallet Elias Aoun - Från Alger till Norrköping
  129 SEK

  Bokens handling är inspirerad av ett ärende med Algeriet som författaren i sitt tidigare arbete på Interpol varit involverad i. Såväl handling som flera av personerna är dock helt och hållet påhittade. Författaren har tidigare skrivit boken ”Från Iggesund till Guaviare-polis i 47 år”.

  Läs mer
 9. Honom får vi inte glömma
  Honom får vi inte glömma
  175 SEK

  Måste man vara demonregissör för att bli ihågkommen? En regissör och teaterchef, som drevs av humanism, lyhördhet, som lyfte fram unga skådespelare, som regisserade en rad uppmärksammade föreställningar på den egna Nya Teatern 1940 – 1954 och senare på Dramaten är idag nästan bortglömd utanför teatervärlden: Per-Axel Branner. Den här boken beskriver hans omfattande och uppskattade yrkesliv inom svensk film och teater. Honom får vi inte glömma!

  Läs mer
 10. Köra långtradare, en barndomsdröm som blev sann
  Köra långtradare, en barndomsdröm som blev sann
  179 SEK

  KÖRA LÅNGTRADARE är berättelser där jag navigerat mellan olika händelser i yrket, tekniska detaljer, organisation och ledning samt även en fest. För den tekniskt intresserade som inte är bevandrad i skrået görs enklare beskrivningar utifrån författarens minne.

  Läs mer
Visa som Listvy Grid

Artiklar 1-10 av 622

Page
per sida
Sätt fallande sortering