Biografier

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 765

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Verkligheten doldes bakom en falsk fasad
  Verkligheten doldes bakom en falsk fasad
  176 SEK 220 SEK

  Att leva i en relation av psykisk misshandel är som att åka berg-och-dal-bana. På toppen av krönet känner du välbehag och i svackan känner du förtvivlan. Du måste hela tiden vara vaksam och tänka på vad du säger, vad du gör och hur du agerar. Det är som att gå på äggskal. Ibland trampar man fel och då kommer timmar, dagar av psykisk nedbrytning.

  Läs mer
 2. Min mörka sanning
  Min mörka sanning
  176 SEK 220 SEK

  Vad gör man och hur reagerar man när det hemskaste som kan ske inträffar? Detta är berättelsen om att förlora ett barn och två barnbarn. En modig och självutlämnande skildring där författaren inte ryggar för att dela med sig av tankar och känslor.

  Läs mer
 3. Hågkomster
  Hågkomster
  210 SEK

  Upptäck mer om Karl Palmér i hans bok och lär dig om samhällsplanering, segling och livet i Alperna och svenska fjällen.

  Läs mer
 4. Bergtagen
  Bergtagen
  176 SEK 220 SEK

  Bergtagen belyser en mamma och en pappas kamp för ett barn som manipulerar ett helt system. Den allvarliga bristen på kompetens om annorlunda flickor gör detta möjligt. Boken lyfter det trauma och det stigma vi utsatts för. Kan vi komma vidare utan upprättelse?

  Läs mer
 5. Det är aldrig läkaren som får gå
  Det är aldrig läkaren som får gå
  176 SEK 220 SEK

  I denna gripande självbiografi berättar Isabel och Elin ocensurerat om hur deras liv totalt vänds upp och ner när Isabel blir utsatt för en våldtäkt på deras arbetsplats. Av en läkare de arbetar med. De anmäler händelsen, men snart visar det sig att ledningen inte är beredd att ställa sig på deras sida. Hur börjar man ens läka såren som uppstår?

  Läs mer
 6. Platt
  Platt
  136 SEK 170 SEK
  Läkare varnar för att de som inte vill rekonstruera bröst efter bröstcancer kommer att bli deprimerade, få psykosociala störningar och sexuella problem. Symmetri är viktigt, men får bara uppnås genom att en ny bröstform byggs upp, inte genom att det kvarvarande bröstet tas bort. De som ifrågasätter och hellre vill bli platta möts av ett massivt motstånd. De får höra att de är i chock och inte vet sitt eget bästa.
   
  Vad är det som är viktigt egentligen? Är det att motsvara förväntningarna på att alla kvinnor ska se ut att ha två bröst, eller är det att må bra och att själv få välja hur ens kropp ska se ut efter cancer? Är det över huvud taget rimligt att andra människor ska berätta för dig hur du måste se ut för att må bra eller för att andra människor inte ska känna obehag när de tittar på dig?
   
  Platt, lycklig och kvinna, går det? Ja, tveklöst! Vi behöver inte gå på myten eller ansluta oss till den snäva hittepånormen som samhället försöker pressa in oss i, inte om vi inte vill!
   
  I den här boken berättar 15 kvinnor om kampen de fört för att få bestämma över sin egen kropp efter bröstcancer, och om sina egna upplevelser av att leva med färre än två bröst. Berättelserna illustreras av helt unika porträttbilder där kvinnorna själva fått välja precis hur de vill avbildas. För vi är unika och ska behandlas så, även i vården.
  Läs mer
 7. Filoxenia
  Filoxenia
  189 SEK

  Grekland är både turistdestination och den europeiska kulturens vagga. Robert Påhlsson, resenär och juridikprofessor, blandar i dessa essäer reseminnen med reflektioner om landets historia och betydelse för vår tid.

  Läs mer
 8. När livet fick en ny mening
  När livet fick en ny mening
  176 SEK 220 SEK

  Hur är det att bli sjuk i en ovanlig sjukdom som drabbar ca 100 000 människor i Sverige per år? Vilken behandling får man vid Gullian Barres Syndrom (GBS)? Hur ser rehabiliteringen ut?


  Detta är min personliga berättelse om hur jag insjuknade i GBS precis när pandemin började. Den här boken är tänkt till att kunna ge stöd till personer som insjuknar i GBS och för dess anhöriga. Den handlar om hur livet kan förändras på några dagar. Om hur det är att gå från att varit frisk till en nära-döden-upplevelse och totalförlamad på en vecka.


  Jag är en person som kände till vården väl eftersom jag jobbat i ca 30 år inom vården. Under min tid som patient upptäckte jag vad jag kunde gjort bättre under den här tiden och därför vill jag ge lite tips till vårdpersonalen och anhöriga, att ha med sig i bakhuvudet för att kunna ge och få bättre vård.

  Läs mer
 9. Tinna
  Tinna
  176 SEK 220 SEK

  Ambulansens sirener kom allt närmare.
  Jag sprang allt jag kunde mot vår port.
  Fort upp för trapporna, öppnade dörren till vår lägenhet.
  Jag kom in i hallen och stelnade till, där på golvet låg min mamma.
  Bredvid stod pappa, askgrå i ansiktet.
  Jag tyckte att jag haft en bra och fin uppväxt. Jag visste inget annat.
  Nu i efterhand vet jag.
  Ärren finns där, men det har inte hindrat mig från att leva.

   

  Tinna är en gripande roman om hur ens liv påverkas när familjens mörkaste hemligheter kommer upp till ytan och sanningen visar sig vara mörkare än vad man kunnat föreställa sig.

  Läs mer
 10. Den naive läkaren
  Den naive läkaren
  176 SEK 220 SEK

  En längtan efter ett annat liv gjorde att läkaren Lars Westman lämnade Sverige 1981 för att arbeta med leprapatienter i ett av jordens fattigaste länder, Sierra Leone. Uppdraget som skulle vara ett år blev en flerårig resa av sjukdom och misär, men även vänskap, livsglädje och hopp. 

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 765

Sida
per sida
Sätt fallande sortering