Biografier

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 810

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Jag skiter i : Mörkret i framtiden
  Jag skiter i : Mörkret i framtiden
  190 SEK

  "Jag Skiter I – Mörkret i Framtiden" är Toumas Toumas djärva dykning i mörkrets hjärta, en plats där rädslan för framtiden frodas och binder oss. Med sina personliga upplevelser som bakgrund utforskar han de inre striderna som hindrar oss från att leva fullt ut, och erbjuder insikter för att övervinna dem.

  Läs mer
 2. Angels of the Nile
  Angels of the Nile
  189 SEK

  The novel is based on the Acholi people of Central Lwo, in East Africa, during the difficult transition to western civilization between the period 1850s — 1950s. The Novel depicts many true and factual events of cultural, customary, economic, historical, political and social activities, which are built around two protagonists whose names feature as role models in Acholi or Lwo folklores.

  Läs mer
 3. En del av mitt hjärta är i himlen
  En del av mitt hjärta är i himlen
  176 SEK 220 SEK

  En del av mitt hjärta är i himlen är mer än bara en berättelse om förlust; det är en berättelse om osviklig kärlek, om saknaden efter en älskad dotter, och om styrkan att finna ljus i mörkret.

  Läs mer
 4. En tugga i taget
  En tugga i taget
  176 SEK 220 SEK

  En tugga i taget av Linnea Konnberg är en stark och ärlig självbiografi som tar läsaren med på en resa genom författarens kamp mot anorexi. Med en rå öppenhet delar Linnea sin berättelse om en barndom skuggad av psykisk ohälsa och den tumultartade resan genom en sjukdom som nästan kostade henne livet.

   

  Boken utforskar den mörkaste djupen av en sjukdom där man krigar både mot sin kropp och sitt psyke. Linneas berättelse är dock inte en ensam resa. Genom dagboksanteckningar och berättelser från familj och vänner får vi en mångfacetterad bild av hur anorexi inte bara påverkar den drabbade utan även deras nära.

   

  En tugga i taget är mer än en berättelse om sjukdom; det är en kritisk granskning av vården, dess styrkor och brister, och ett inlägg i debatten om hur psykisk ohälsa bör hanteras. Mot slutet av boken vänder Linnea blicken framåt, erbjuder konkreta råd till anhöriga och ger vägledning till dem som söker professionell hjälp.

   

  Det här är en berättelse om överlevnad och återhämtning, om att kämpa för att inte bara överleva, men också att leva på riktigt. En viktig läsning för alla som berörs av ämnet, direkt eller indirekt.

   

  Läs mer
 5. Välj då livet!
  Välj då livet!
  176 SEK 220 SEK

  År 2012 drabbades Kirsten av Toxisk Epidermal Nekrolys (TEN), en sjukdom som ledde till att mer än 65% av hennes hud lossnade. Denna självbiografi är inte bara en berättelse om fysisk återhämtning utan också en utforskning av mentala och emotionella utmaningar som uppstår vid ett trauma. Hon delar öppenhjärtigt med sig av sin resa genom smärta och förtvivlan till hopp och återhämtning.

  Läs mer
 6. En gosse gick på vägen
  En gosse gick på vägen
  176 SEK 220 SEK

  Innan pojken fyller ett år har dansösen Elna Jansson och trumpetaren Arne Näslund skilt sig. Modern har nu två äktenskap bakom sig och två söner att ta hand om. Hon räcker inte till. När socialkontoret vid Liljeholmen kopplas in, fråntas modern tills vidare vårdnaden av sin ettårige son.

  Läs mer
 7. Lär där du är
  Lär där du är
  176 SEK 220 SEK

  ”Kanske kan livet, till skillnad från en lärare i skolan, fortsätta att envist lära dig tills du har lärt dig?” 
  ”Kanske går det att förändra historien genom att helt enkelt skriva om den? Det vill säga, beskriva hur man har upplevt saker i livet och på så vis ge det ny mening och livskraft?’’  
  Boken lyfter fram hur en människa trots allt alltid är under konstruktion och har därmed möjligheten att skapa sig ett nytt liv flera gånger om under sin utvecklingsresa.

  Läs mer
 8. Bonddräng, soldat och sjöman
  Bonddräng, soldat och sjöman
  176 SEK 220 SEK

  Stig ombord på en resa genom tiden med Arne Larsson i Bonddräng, soldat och sjöman, en biogra som för dig från det hårda livet i tidigt 1900-tals Sverige till äventyrliga farvatten över Atlanten. Skildrad av Arne Larsson och sammanställd av Anders Eliasson, är detta en berättelse om överlevnad, motgångar och en outtröttlig strävan efter frihet.

  Läs mer
 9. Hemligt Sällskap för två
  Hemligt Sällskap för två
  290 SEK

  I “Hemligt sällskap för två” delar Magnus Lind med sig av en djupt person­lig resa genom ett sextioårigt liv med sin älskade Ingela. Deras berättelse sträcker sig från första mötet till ett sista farväl, en saga om två själsfränder som delar både passion och intellekt. Magnus, en framstående cancer­läkare, och Ingela, en respekterad konstkritiker, skapar tillsammans ett liv fyllt av kulturella äventyr och gemensamma upptäckter.

   

  Läs mer
 10. Hej då, lilla gumman! Ha det så bra!
  Hej då, lilla gumman! Ha det så bra!
  189 SEK

  När jag var 10 år förändrades hela mitt liv. Min mamma blev efter ett läkarslarv allvarligt sjuk och det fick ödesdigra konsekvenser inte bara för henne, utan för hela vår familj.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 810

Sida
per sida
Sätt fallande sortering