Därför är mångkultur förtryck av Nima Gholam Ali Pour

Författare

Nima Gholam Ali Pour

ISBN

9789163794452

Förlag

Middle East Forum

Bandtyp

Mjukpärm

Utgivningsdatum

Sidor

400

Språk

Svenska Svenska

Därför är mångkultur förtryck av


Loading Uppdaterar varukorg...

Beskrivning:

I boken "Därför är mångkultur förtryck" diskuterar Nima Gholam Ali Pour olika ämnen som är aktuella i det som han kallar "den nyväckta konservatismen i Sverige". De frågetecken som finns omkring islam och islamismen diskuteras och tunga argument läggs fram till varför den västerländska diskursen har rätten att vara mycket kritisk till både islam och islamism.

Antisemitismen i Sverige och Israel-Palestina-konflikten diskuteras ur ett annorlunda perspektiv där mångkultur, islam och invandring problematiseras. Gholam Ali Pour vänder upp och ner på de argument som vänsterorienterade rörelser och personligheter brukar lägga fram. Förslag läggs fram på hur konservativa i Sverige kan möta framtida utmaningar.

Bokens utgångspunkt är att mångkultur egentligen är en form av förtryck. Gholam Ali Pour ägnar mer än 200 sidor för att förklara detta förtryck och lägger fram tunga argument för att mångkultur i själva verket trycker ner individen och lyfter fram kulturella företeelser och aktörer som i många fall utövar förtryck gentemot individer. Gholam Ali Pour kritiserar också mångkultur för att den definierar individens komplexa identitet genom enkla yttre attribut.

Boken är en samling av essäer som Gholam Ali Pour publicerade på bloggen Nimatown mellan 2013 till 2015.

Nima Gholam Ali Pour har en magisterexamen i Internationell Migration och Etniska Relationer (IMER). Han är redaktör för nättidningen Situation Malmö samt skolpolitiker för Sverigedemokraterna i Malmö. Gholam Ali Pour är också en internationellt uppmärksammad konservativ skribent som skriver för Gatestone Institute och Frontpage Magazine.

LoadingUppdaterar...