Familj & hälsa

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 241

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. 30 månader
  30 månader
  189 SEK

  Juva är fyra år gammal när hon drabbas av ALL; Akut lymfatisk leukemi, men det dröjer sju månader innan diagnosen fast-ställs. Sju månader under vilka Juvas kropp prövas till bristnings gränsen och är nära att ge upp. När hon till slut får hjälp är den nyblivna femåringen dagar från döden, och den kamp som fortfarande väntar kommer ta hårt på den lilla kroppen. Under två och ett halvt års behandlingar kastas familjen mellan hopp och förtvivlan, med såväl glädje som sorg ständigt närvarande. Upplevelser som svåra krampanfall, plåster som ska bort från sargad hud och portnålar som inte hamnar rätt sätter djupa spår i alla, inte minst Juva själv.

  Läs mer
 2. Vår tids falska profeter
  Vår tids falska profeter
  160 SEK 200 SEK

  Med traumatiska minnen av flykt, sexuellt övervåld och ekonomiskt bedrägeri återvände Eva och hennes två söner till Sverige i början av 2021. Vad som började som en dröm om ett hälsocentrum i en avlägsen by på Yucatánhalvön i Mexico urartade till en våldsam mardröm.

  Läs mer
 3. Ur askan en drake
  Ur askan en drake
  199 SEK

  Ur askan en drake drar fram samhällsepidemin “den duktiga flickan” i ljuset och riktar ett kritiskt öga till det samhälle som belönar den som biter ihop och i processen så ofta går sönder inombords.

  Läs mer
 4. Jag är Världen
  Jag är Världen
  169 SEK

  Vad är det som får dig framåt i livet?
  Hur kommer det sig att du vaknar varje morgon,
  går upp och tar dig an dagen?
  Drivkraften
  Själens tempel
  Det brinner fritt
  Varje låga, dansar
  Glänser i mitt pansar
  Krigaren i mig
  När bestämmer du dig?
  Varför fullföljer du ej?

  Om du vill något, finns inte tvekan i dit sinne
  Om du vill något får du kämpa, stånga dig blodig,

  för inget kommer gratis!
  Res på dig, ja det gör ont.
  Tveka inte, enda sättet för dig
  att förlora är att sluta.

  Läs mer
 5. minaNYCKLAR Vänskap, kärlek och passion PARRELATIONER
  minaNYCKLAR Vänskap, kärlek och passion PARRELATIONER
  295 SEK

  Här är nycklarna som jag önskar att vi hade haft lite tidigare i vårt äktenskap. De öppnade dörrar som gav oss högre medvetenhet, större förståelse och respekt för oss själva och varandra. Det här är nycklar som har gett oss bekvämare och roligare vardagar tillsammans.

  Läs mer
 6. V/F VALIDATION® - Feilmetoden : Hur man hjälper desorienterade äldre-äldre
  V/F VALIDATION® - Feilmetoden : Hur man hjälper desorienterade äldre-äldre
  199 SEK

  Validationsmetoden utvecklades av den amerikanska socialarbetaren Naomi Feil redan på 1970-talet. Denna metod visar hur man bygger en kärleksfull relation och kommunicerar med mycket gamla personer i alla faser, oavsett om personen är verbal eller inte längre uttrycker sina behov och känslor med ord.

  Läs mer
 7. Sjukt frisk
  Sjukt frisk
  176 SEK 220 SEK

  Efter en MS-diagnos förändras livet helt och hållet för Jenny Ström. Från att vara en driven och sportig kvinna som alltid utmanar sig själv, blir hon utan sin identitet, självkänsla och styrka. På grund av sin rädsla för att inte prestera får sjukdomen stå åt sidan medan hon växlar upp. Hon lovar sig själv att aldrig visa sig svag, men till slut tar det stopp.

  Läs mer
 8. Naturen - en spegling av Guds röst
  Naturen - en spegling av Guds röst
  159 SEK

  De svårigheter människan möter på livets väg har gjort att människan, såsom författaren Stina Rova själv, sökt Guds vägledning i olika livssituationer.

  Hon upptäckte hur lätt det är att göra fel i livets vägskäl.
  Att höra Guds röst har inte varit en självklarhet utan det har krävts mycket eftertanke och studier i Guds ord för att hamna rätt. Med åren upptäckte hon att Guds röst ofta kommer från naturen, och det gav upphov till denna bok.

  Som inre meningar började texterna födas ibland före en händelse och ibland under händelsens gång.
  Texterna har gett tröst och förståelse av situationen som råder.

  Detta med att tolka en andlig vägledning från naturlagarna är inget nytt i biblisk historia. Jesus använde ofta naturen för att få folket att förstå hans förkunnelse.

  Stina Rova är idag pensionerad grundskolelärare. Sedan trettioårsåldern har hon varit engagerad i Pajala pingstkyrka.

  Läs mer
 9. Mot alla odds - att leva med Turners syndrom
  Mot alla odds - att leva med Turners syndrom
  189 SEK

  Har du - eller har ditt barn Turners syndrom? Har ni precis fått reda på diagnosen? Är tankarna och oron det som styr all er vakna tid? Då är det värt att läsa den här boken, då den är det första i sitt slag på den svenska marknaden och innehåller både fakta om syndromet och livsberättelser, upplevelser och tankar från andra diagnosbärare och deras anhöriga.

  Läs mer
 10. Födelsemärken som går..., det är fästingar
  Födelsemärken som går..., det är fästingar
  189 SEK

  Denna skrift har tillkommit i nära samarbete med mitt kära barnbarn Lukas Andér under hans första tio år 2010-2020, då härlig livsaptit, nyfikenhet och kroppslig energi inspirerade honom till en sprudlande språkglädje. Den har jag velat fånga och bevara. Skriftens alla foton är tagna av Lukas mamma Li Andér. Den tillägnas naturligtvis Lukas.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 241

Sida
per sida
Sätt fallande sortering