Kultur

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 63

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Mod & vin – Cantina Santadi
  Mod & vin – Cantina Santadi
  250 SEK

  Varför valde den hyllade vinskaparen Giacomo Tachis att hjälpa ett helt okänt och avlägset beläget kooperativ – när några av världens berömda vinhus ryckte i honom?

  Det här är historien om kooperativet Cantina Santadi på Sardinien som har gått från bulkvinsproduktion i skymundan till prisvinnare på den internationella vinscenen, till exempel med det ikoniska rödvinet Terre Brune.

  Läs mer
 2. Hållnäsbygdens kultur och historia
  Hållnäsbygdens kultur och historia
  100 SEK

  Strax ovanför Roslagens kust skjuter Hållnäshalvön ut i Ålands hav. Bygden är numera
  känd som ett paradis för sommargäster. I tolv kapitel av nio författare skildras den kultur och historia som format denna del av Norduppland. En historia som sträcker sig över 1000 år. Från vikingatiden över en lång epok med skogens träkol fram till dagens moderna samhälle.

  Läs mer
 3. Vad ska jag måla: Tips och exempel på föreställande motiv
  Vad ska jag måla: Tips och exempel på föreställande motiv
  180 SEK

  Min förra bok Passionen att måla, min väg till målningar i figurativ stil & oljemålning i skikt handlade om teknik. Denna bok tar upp den andra delen av en målning som är bilden, resultatet, det som betraktaren tolkar.

  Läs mer
 4. Väsen i Uppsala. Beings in Uppsala
  Väsen i Uppsala. Beings in Uppsala
  250 SEK

  Finns det fauner i Botaniska Trädgården, och kentaurer i Stadsskogen? Och orsakades verkligen den stora stadsbranden 1702 av en drake?

  Läs mer
 5. Förvandlingen
  Förvandlingen
  176 SEK 220 SEK

  Förvandlingen är en novellsamling om konst, Gud, kärlek, förgänglighet och livets svärta.

  Läs mer
 6. Versailles – Stockholm Marie-Antoinettes och Axel von Fersens kärleksäventyr
  Versailles – Stockholm Marie-Antoinettes och Axel von Fersens kärleksäventyr
  199 SEK
  Tänk om Marie-Antoinette och Axel skulle kunna resa i tiden.
  Då skulle de kanske kunna dyka upp på din historielektion, tala ungefär som ungdomar gör idag och berätta om sin platoniska kärlek.
   
  Blir du nyfiken? Öppna den här speciella målarboken så får du veta mer om Nordens tjejtjusare och den charmerande drottningen Marie-Antoinettes flört och lite mer om deras turbulenta tid på jorden.
  Och du, passa på att finslipa din konstnärliga förmåga medan du vandrar på 1700-talets gator och färglägg illustrationerna i dina favoritfärger. Nu kör vi!
  Läs mer
 7. Min resa i jazzens tecken
  Min resa i jazzens tecken
  450 SEK

  Den här boken började som Jan Backenroths berättelse om Föreningen Jazz i Skaraborg som var en av Sveriges mest aktiva jazzföreningar mellan 1983 och 2005. En verksamhet som omfattade ca 600 konserter i länet och en stor jazzfestival - Skaraborgs Jazzdagar – som fanns under tio års tid.
  Jan var med ända från starten och var också föreningens ordförande under de tio första åren.
  Men boken handlar om mycket mer än det ...

  Detta är Jans egen berättelse om sitt liv med och i musiken.
  En resa som börjar i Karlstad på 1970-talet i en tid då jazz, rock, blues, latin och funk ofta förenades för att hitta nya uttryckssätt. Jan fick här uppleva konserter med Bengt Hallberg, Rune Gustafsson, Georg Riedel, Egil Johansen, Solar Plexus, Hörselmat, Buddy Rich, m.fl. Under tonåren spelade Jan slagverk i kyrkans musikkår och gospelkör samt trummor i  rockband och det blev sommarkurser på b.la Ingesunds Musikhögskola med lärare som Red Mitchell, Lennart Åberg, Petur ”Island” Östlund, Janne Schaffer m.fl.

  Läs mer
 8. Borders of Waiting
  Borders of Waiting
  300 SEK

  Western Sahara. A small desert country with rich natural resources, located on the west coast of North Africa. A small population, originally camel-breeding nomads.

  Läs mer
 9. Vuovddesáme. Skogssamer i Flakaberg
  Vuovddesáme. Skogssamer i Flakaberg
  240 SEK

  FRÅN ATT HA VARIT de bästa – enligt prästen Petrus Læstadius 1827 – blev skogssamerna kallade onyttiga dagdrivare knappt hundra år senare. Vad hände? Statsmakterna ville ta kontroll över naturresurserna i norr. Skogssamerna och deras renar var i vägen för nybyggare, skogsbruk och gruvor.

  Läs mer
 10. Dränkt barndom
  Dränkt barndom
  189 SEK

  I slutet av 50-talet påbörjades byggnationen av Gardikforsens vattenkraftverk, nära Tärnaby, i Umeälven övre del. När Tomas var nio år dämdes hans barndomshem över. De flesta som bodde i byarna runt sjön, Gardiken hade samiskt ursprung. Många av husen hamnade under vatten, 167 människor berördes. Dränkt Barndom är en skildring i ord och bild av ett barns upplevelse om hur hemmet och barndomen dränks under vatten, men också om att berättandet i sig formar oss.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 63

Sida
per sida
Sätt fallande sortering