Jag älskar dig, mitt heliga land! av Olga Rosenlund

239 SEK
I lager
ISBN : 9789198280180
Språk : Russian

Boken "Jag älskar dig, mitt heliga land" är avsedd för grundskoleelever i ÅK 6-9, som läser ryska som modersmål i Sverige. Materialet i boken passar för rysktalande ungdomar; nyanlända kan lära sig mycket om Sverige och samhällets reglar och normer, och de som är födda i Sverige kan berika sina kunskaper om Ryssland.

Läraren har möjlighet att välja roliga ämnen ur boken utgående från elevernas intressen och språknivå, exempelvis följande: inblick i Sveriges och Rysslands historiska utveckling, vad betyder det att vara tolerant, svenska och ryska traditioner i jämförelse, första kärleken, människans yttre och inre skönhet, familj och förfäder, idrott, gamla och moderna skolan, teknisk utveckling och dess för- och nackdelar, jämställdhet, pengar, svenskar i Ryssland och ryssar i Sverige, Gammalsvenskby vid Svarta havet, barnen i kriget och medmänsklighet, miljöfrågor, kulturkrockar.

Ungdomar kan läsa både skönlitterära texter av kända författare och andra typer av texter, bland annat tidningsartiklar, både på svenska och på ryska. Boken innehåller olika uppgifter för att lära sig att argumentera själv, att utveckla läsförståelse, att utföra forskningsarbete t.ex. kring föreslagna muntliga redovisningsämnen med hjälp av tankekarta, att arbeta med två språk (övningar för tvåspråkighetsutveckling), att skriva en uppsats och en kort sammanfattning (det finns bruksanvisningar), att beskriva en bild, att berika ordförrådet (ordbetydelser, ordspråk och talesätt).

Det finns hänvisningar till YouTube och andra internetkällor till olika ämnens innehåll, som gör det möjligt för läraren att genomföra moderna och intressanta lektioner.

ISBN : 9789198280180
Format : 210.00 X 297.00
Språk : Russian
Sidor. : 281
Utgivningsdatum : 2015/11/04
Författare : Olga Rosenlund
Write Your Own Review
Du recenserar:Jag älskar dig, mitt heliga land! av Olga Rosenlund